12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFosta șefă DIICOT, Alina Bica, îl apără pe baronul Nicuşor Constantinescu în...

Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, îl apără pe baronul Nicuşor Constantinescu în dosarul Centrului Militar Zonal

Fosta șefă a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Alina Bica, este avocata fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în dosarul Centrului Militar Zonal, informează Mediafax.

„Am depus delegaţie de reprezentare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a precizat Alina Bica.

În 29 iunie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul Centrului Militar Zonal, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă. Nicuşor Constantinescu a apelat la o cale extraordinară de atac şi a contestat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Nicușor Constantinescu este acuzat de procurori că, în perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, nu și-ar fi îndeplinit sau și-ar fi îndeplinit în mod defectuos obligațiile de președinte al Consiliului Județean Constanța, potrivit legislației în vigoare.

Conform articolului 76 din Legea 446/2006, „consiliile judeţene/locale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti sunt obligate să asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalaţiile de telecomunicaţii, sistemele şi serviciile informatice, autoturismele, alte dotări şi materiale, precum şi fondurile necesare desfăşurării activităţii specifice, potrivit normelor stabilite prin hotărâre a Guvernului”. 

Astfel, în raport de funcţia publică deţinută, Nicuşor Constantinescu este acuzat de procurorii anticorupție că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia, şi că ar fi dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii.

Totodată, procurorii DNA l-au acuzat pe Nicuşor Constantinescu că ar fi încercat, în multiple rânduri, să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi pagube acestei instituţii.

În plus, Nicuşor Constantinescu este acuzat că, din anul 2009, nu ar mai fi asigurat piese de schimb şi consumabile pentru sistemele informatice din dotarea Centrului Militar Zonal şi, la cererea Consiliului Judeţean Constanţa, ar fi fost întrerupte serviciile de telefonie prestate de diverşi operatori.

În aceeaşi perioadă, Consiliul Judeţean Constanţa ar fi adoptat două hotărâri prin care s-ar fi dispus evacuarea Centrului Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, însă ambele au fost anulate ca urmare a unor acţiuni în justiţie.

 

Cele mai citite

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă