19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialFost şef ANITP Piteşti, judecat pentru favorizarea unui acuzat în cazul fraudării...

Fost şef ANITP Piteşti, judecat pentru favorizarea unui acuzat în cazul fraudării concursurilor MApN

Constantin Nită, fostul coordonator regional al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane – Piteşti, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de favorizarea lui Vasile Belciug, fost şef al Garnizoanei Piteşti, judecat în dosarul privind fraudarea unor concursuri în MApN.

Procurorii Direcţiei Naţionale Aanticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti îl acuză pe comisarul şef Constantin Nită de favorizarea infractorului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 20 octombrie 2010, comisarul şef Constantin Nită, în calitate de coordonator regional al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Piteşti, a făcut mai multe demersuri pentru ca Vasile Belciug, fost comandant al Garnizoanei Piteşti, să beneficieze de o situaţie juridică mai favorabilă în dosarul penal în care era cercetat.

Vasile Belciug a fost trimis în judecată în luna mai, împreună cu Ioan Gălan şi Marius-Ioan Zăgrean.

“Belciug Vasile, fost comandant al U.M. 01261 Piteşti, a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni de corupţie în legătură cu fraudarea unor concursuri organizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) pentru ocuparea posturilor vacanţe de militari şi subofiţeri. La intervenţia lui Belciug, li s-au pus la dispoziţie candidaţilor grilele de răspuns la examenul susţinut. Printre candidaţii susţinuţi de Vasile Belciug se află şi Zăgrean Marius-Ioan care a beneficiat de intervenţia acestuia la solicitarea lui Gălan Ioan. În acest scop, Zăgrean Marius-Ioan i-a dat lui Belciug, prin intermediul lui Ioan Gălan, suma de 5.500 de lei, consecinţa fiind aceea că, în cursul lunii august 2010, Zăgrean Marius-Ioan a câştigat concursul de subofiţer la o unitate militară din Vâlcea”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit aceleiaşi surse, pe parcursul cercetării lui Vasile Belciug de către procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, Constantin Niţă l-a determinat pe Ioan Gălan să nu se prezinte la audieri şi, la rândul său, să îi ceară lui Marius-Ioan Zăgrean să nu se prezinte la audieri sau să facă declaraţii mincinoase în cazul în care va fi audiat şi să efectueze convorbiri telefonice care să nu poată fi interceptate de organele de cercetare penală.

“De asemenea, Constantin Niţă i-a cerut lui Ioan Gălan ca, atât el, cât şi Marius-Ioan Zăgrean, să îl informeze pe Vasile Belciug cu privire la declaraţiile date în faţa anchetatorilor”, se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul în care Constantin Nită este acuzat de favorizarea lui Vasile Belciug va fi judecat de magistraţii Tribunalului Argeş.

În 12 noiembrie 2010, printr-un ordin al ministrului Apărării Naţionale, colonelul Vasile Belciug a fost schimbat din funcţiile de şef al Garnizoanei Piteşti şi comandant al Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă “Mihai Viteazul” Piteşti.

Cele mai citite

Grupul de turism rtk se lansează în România

rtk romania, subsidiara locală a rtk international (cu o rețea de peste 3.000 de agenții de turism afiliate în străinătate), anunță oficial deschiderea activității...

EXCLUSIV. Surse liberale: Nicușor Dan a vrut să demisioneze după trei luni; PNL l-a oprit

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vrut să demisioneze din funcție, după aproximativ trei luni de la preluarea mandatului, au declarat, pentru cotidianul...

Grupul de turism rtk se lansează în România

rtk romania, subsidiara locală a rtk international (cu o rețea de peste 3.000 de agenții de turism afiliate în străinătate), anunță oficial deschiderea activității...
Ultima oră
Pe aceeași temă