14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFost şef al Poliţiei Locale, trimis în judecată pentru delapidare, fals intelectual...

Fost şef al Poliţiei Locale, trimis în judecată pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals

Fostul şef al Poliţiei Locale Vaslui din perioada 1996-2012 Laurenţiu Turbatu a fost trimis în judecată de către procurori pentru delapidare, instigare la fals intelectual, fals intelectual şi uz de fals, după ce ar fi prejudiciat instituţia cu peste 200.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Tribunalului Vaslui, Laurenţiu Turbatu şi-a obligat angajaţii, care foloseau maşinile instituţiei, să întocmească documente financiar-contabile false în vederea decontării contravalorii carburantului auto,transmite corespondentul MEDIAFAX.

Concret, fostul şef al Poliţiei Locale şi-ar fi însuşit suma de 210.955,18 lei, reprezentând contravaloarea a 53.802 litri benzină trecuţi în plus în foile de parcurs faţă de consumul real de combustibil înregistrat la bordul maşinilor de poliţie.

Perioada verificată de către procurori este 2005-2011, falsificarea documentelor făcându-se, potrivit anchetatorilor, cu complicitatea gestionarului instituţiei, Paul Tunaru. De altfel, şi acesta a fost trimis în judecată de procurori pentru complicitate la delapidare, instigare la fals intelectual, fals intelectual şi uz de fals.

În schimb, ceilalţi 30 de angajaţi ai Poliţiei Locale Vaslui, anchetaţi în acelaşi dosar, au fost scoşi de sub urmărire penală, aceştia fiind sancţionaţi cu amendă administrativă cuprinsă între 400 şi 600 de lei de fiecare salariat în parte.

De asemenea, procurorii au pus sub sechestru asiguratoriu bunurile imobile ale fostului director Laurenţiu Turbatu în vederea recuperării prejudiciului cauzat în cazul în care instanţa îl găseşte vinovat pe cel care a condus Poliţia Locală Vaslui timp de 16 ani.

Ancheta în acest caz a început în anul 2011, după ce iniţial cazul a fost instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, care şi-a declinat competenţa către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

În prezent, Laurenţiu Turbatu lucrează la o firmă privată, după ce, în februarie 2012, şi-a dat demisia de la Poliţia Locală.

Cele mai citite

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...
Ultima oră
Pe aceeași temă