-0.6 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022
AcasăSpecialFost angajat al Chevron, numit director general la Nuclearelectrica. Cosmin Ghiță are...

Fost angajat al Chevron, numit director general la Nuclearelectrica. Cosmin Ghiță are numai 27 de ani

Cosmin Ghiță, un tânăr de 27 de ani, fost angajat al grupului american Chevron, a fost numit, astăzi, director general al Nuclearelectrica, înlocuind-o astfel pe Daniela Lulache, au declarat pentru România liberă, surse din piață. 

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al productorului de electricitate. Ghiță va avea un mandat provizoriu de patru luni.

Anterior, Cosmin Ghiță a fost consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului Sorin Grindeanu. Potrivit CV-ului său de pe LinkedIn, tânărul Ghiţă are experienţă în energie, minerit, IT, echipamente medicale şi administraţie publică. La Chevron a lucrat timp de trei ani, în perioada aprilie 2012-martie 2015, pe postul de consilier. Cum a ajuns aici povesteşte chiar el, într-un interviu acordat presei în urmă cu patru ani. Aflat cu o bursă în SUA, la Bates College, a ales să plece în Rusia, într-un schimb de experienţă, aventură care l-a recomandat apoi pentru un stagiu de internship la Ministerul Afacerilor Externe, apoi la Chevron. „Prin 2011, când am venit eu, cei de la Chevron se gândeau la posibilitatea de a deschide un birou în România. Am fost prima persoană la care s-au gândit”, a povestit acesta. De altfel, datele din CV-ul său îi susţin traseul.

După ce a absolvit, în 2004, Şcoala nr. 5 „Corneliu Coposu“ din Capitală, a urmat Şcoala Americană Internaţi­onală din Bucureşti. Între 2008 şi 2012, a învăţat la Bates College din Lewiston, Maine, SUA, unde a studiat Științe Politice și Limba și Cultura Rusă, iar în toamna anului academic 2009-2010 a efectuat un semestru în Sankt Petersburg la Nevsky Institut. Se declară pasionat de energie.

Concernul american Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru operaţiunile din Pungeşti, judeţul Vaslui, în octombrie 2013. Opoziţia vehementă a localnicilor a dus la proteste violente. În cele din urmă, în 2015, Chevron a anunţat că renunţă la activităţile sale. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă