12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialKevin Magnussen, de la campion F3 direct pe podium în Formula 1

Kevin Magnussen, de la campion F3 direct pe podium în Formula 1

Kevin Magnussen, 21 de ani, pilotul danez al echipei McLaren Mercedes, este unul dintre tinerele talente ale Formulei 1. Campion în Formula 3, anul trecut, el a debutat în Marele Circ la MP al Australiei, acolo unde a obținut locul 2, chiar în fața mult mai experimentatului Lewis Hamilton.

Magnussen vorbește pentru site-ul oficial al F1 despre ultimul an, plin de realizări pe plan profesional. Danezul a ajuns în F1 cu puțin noroc, având în vedere că el i-a luat locul lui Sergio Perez în echipa McLaren. Magnussen a fost observat prima dată de managerul echipei, în 2012, în cadrul unui turneu de testare Abu Dhabi Young Driver, acolo unde după trei zile a terminat pe primul loc. Anul 2013, unul slab pentru McLaren, în care Perez nu a obținut niciun loc pe podium i-a fost fatal pilotului mexican. Târziu, în toamnă, McLaren a anunțat aducerea lui Magnussen, tânărul campion al F3, Perez găsindu-și loc la Force India.

Întrebat care a fost prima cursă care i-a rămas în minte, Magnussen declară că își amintește cu plăcere de Spa 1997, atunci când era doar un spectator, iar tatăl său concura pentru Stewart-Ford. "Faptul că am afost atât de aproape de acțiune a fost o experiență de viață care mi-a modelat cariera în mai multe feluri."

Magnussen a debutat în F1 la prima cursă a anului, MP al Australiei. La început a trebuit să facă eforturi serioase pentru a evita un accident, după ce bolidul său a avut unele probleme de direcție. În final însă l-a depășit pe Lewis Hamilton și a terminat pe locul al doilea.

Danezul își amintește de primul său accident pe un circuit de curse. "Se întâmpla în 2011, la Macau, într-o cursă F3. Am lovit spatele unui alt bolid, iar monopostul meu s-a desprins de pe asfalt la viteza de 270 km/h și am aterizat, după ce m-am dat peste cap, în gardul de protecție." Spune că a avut mult noroc și s-a ales doar cu niște răni la genunchi.

Magnussen își dorește să ajungă cât mai sus în Marele Circ și spune că a fost foarte fericit, anul trecut, când a primit vestea că va evolua în F1. "Am plâns. Nu, defapt am sunat-o pe mama și cred că am plâns amândoi."

Danezul nu își mai amintește când și-a dorit prima dată să ajungă pilot F1. "Din totdeauna mi-am dorit să ajung în F1, indiferent de cât de în urmă aș privi. Cred că e în ADN-ul familiei."

Kevin Magnussen ocupă în prezent locul 10 în clasamentul general al piloților, însă bolidul său a avut de mai multe ori probleme în cele 11 etape de până acum. El este cu un loc deasupra pilotului Sergio Perez, căruia i-a luat locul la McLaren. Cea mai bună clasare rămâne locul 2 la MP al Australiei.

Piloții din F1 au parte de o lună de pauză, următoarea cursă a campionatului fiind cea de la Spa-Francorchamps, 22-24 august (MP al Belgiei).

Cele mai citite

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă