14.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialForeign Policy: Un grup de hackeri ucraineni a publicat mai multe documente...

Foreign Policy: Un grup de hackeri ucraineni a publicat mai multe documente din care reiese un plan al lui Putin de a destabiliza Ucraina

Un grup de hackeri ucraineni a dat publicității un raport care dezvăluie planul Kremlinului de a destabiliza Ucraina, după ce au spart corespondența electronică a unuia dintre consilierii președintelui Vladimir Putin, Vladislav Surkov, potrivit revistei Foreign Policy, citată de Agerpres.

Grupul de hackeri, cunoscut sub numele de CyberJunta, a spart corespondența electronică a lui Surkov și au făcut publice 22 de pagini din documente care detaliau un plan de a susține politicieni separatiști și naționaliști și a încuraja organizarea de alegeri parlamentare anticipate în Ucraina, cu scopul de a submina guvernul de la Kiev.

„Este absolut necesar să creăm condiții favorabile pentru că forțe politice pe care le putem controla să ajungă în noul parlament. Ca rezultat al schimbărilor din situația politică a Ucrainei, e posibil să reușim să returnăm Donbasul Ucrainei, dar în termenii dictați de Rusia“, se arată într-un raport dat publicității de grupul de hackeri.

Raportul mai indică faptul că toate aceste mișcări trebuie făcute în perioada noiembrie 2016 — martie 2017.

Șeful serviciului de informații ucrainean, Oleksandr Tkaciuk, a afirmat, marți, că un grup de experți ai agenției au examinat documentele date publicității de CyberJunta și au ajuns la concluzia că sunt reale. „Nu avem acces decât la documentele date deja publicității și nu avem nicio legătură cu grupul de hackeri”, a mai precizat el.

Surkov, poreclit și „cardinalul grizonat al Kremlinului”, a fost alături de Putin încă din 1999 și se crede că ar fi arhitectul sistemului politic rusesc modern. A ocupat poziția de adjunct al șefului administrației prezidențiale, vice prim-ministru, și, de curând, a devenit consilierul personal al lui Putin pe probleme ucrainene și georgiene.

Cele mai citite

Ciolacu, despre obiectivele vizitei sale în SUA

Premierul Marcel Ciolacu va discuta cu partenerii americani, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite, începând de duminică până miercuri, despre...

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...

Ciolacu, despre obiectivele vizitei sale în SUA

Premierul Marcel Ciolacu va discuta cu partenerii americani, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite, începând de duminică până miercuri, despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă