32.1 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeSpecialForeign Policy: Un grup de hackeri ucraineni a publicat mai multe documente...

Foreign Policy: Un grup de hackeri ucraineni a publicat mai multe documente din care reiese un plan al lui Putin de a destabiliza Ucraina

Un grup de hackeri ucraineni a dat publicității un raport care dezvăluie planul Kremlinului de a destabiliza Ucraina, după ce au spart corespondența electronică a unuia dintre consilierii președintelui Vladimir Putin, Vladislav Surkov, potrivit revistei Foreign Policy, citată de Agerpres.

Grupul de hackeri, cunoscut sub numele de CyberJunta, a spart corespondența electronică a lui Surkov și au făcut publice 22 de pagini din documente care detaliau un plan de a susține politicieni separatiști și naționaliști și a încuraja organizarea de alegeri parlamentare anticipate în Ucraina, cu scopul de a submina guvernul de la Kiev.

„Este absolut necesar să creăm condiții favorabile pentru că forțe politice pe care le putem controla să ajungă în noul parlament. Ca rezultat al schimbărilor din situația politică a Ucrainei, e posibil să reușim să returnăm Donbasul Ucrainei, dar în termenii dictați de Rusia“, se arată într-un raport dat publicității de grupul de hackeri.

Raportul mai indică faptul că toate aceste mișcări trebuie făcute în perioada noiembrie 2016 — martie 2017.

Șeful serviciului de informații ucrainean, Oleksandr Tkaciuk, a afirmat, marți, că un grup de experți ai agenției au examinat documentele date publicității de CyberJunta și au ajuns la concluzia că sunt reale. „Nu avem acces decât la documentele date deja publicității și nu avem nicio legătură cu grupul de hackeri”, a mai precizat el.

Surkov, poreclit și „cardinalul grizonat al Kremlinului”, a fost alături de Putin încă din 1999 și se crede că ar fi arhitectul sistemului politic rusesc modern. A ocupat poziția de adjunct al șefului administrației prezidențiale, vice prim-ministru, și, de curând, a devenit consilierul personal al lui Putin pe probleme ucrainene și georgiene.

Cele mai citite

Proiect de lege: Șoferii prinși băuți sau drogați la volan nu vor mai putea conduce 10 ani

Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă...

Am chemat în judecată Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal!

„Cred că s-a creat la un moment dat o confuzie, dar o va lămuri instanța, între dreptul de a filma și dreptul de...

Cele mai toxice alimente care sunt considerate sănătoase de toată lumea

Unul dintre alimentele care sunt adesea percepute ca fiind sănătoase, dar pot fi destul de toxice, sunt batoanele de granola sau cerealele pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies