21.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeSpecialFonduri europene pentru oieri

Fonduri europene pentru oieri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Galaţi a înregistrat un număr de 1.400 de ciobani care au depus cereri pentru a primi subvenţiile pentru animale, a declarat, ieri, directorul instituţiei, Dumitru Buţurcă.

Potrivit acestuia, la APIA Galaţi au fost depuse 1.400 de cereri, pentru 211.190 capete de animale. În anul 2010 s-au acordat 40 lei pe cap de ovină sau caprină, la nivelul judeţului Galaţi fiind înregistrate 1.275 de cereri, pentru 181.981 ovine şi caprine, subvenţiile totale fiind de peste 7,2 milioane lei.

Prin urmare, numărul oierilor gălăţeni a crescut faţă de anul trecut cu aproximativ 130, dar au crescut şi efectivele de animale cu circa 20%. Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine sau caprine, fermierul trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.

Astfel, efectivul din exploataţie trebuie să fie de minimum 50 de ovine sau 25 de caprine. Totodată, animalele trebuie să fie înscrise în Registrul naţional al exploataţiilor la data depunerii cererii.

Cele mai citite

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies