10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFond de criza de 120 miliarde de dolari pentru tarile asiatice

Fond de criza de 120 miliarde de dolari pentru tarile asiatice

Un numar de 13 state din Asia de Sud-Est, inclusiv Japonia, China si Coreea de Sud, au convenit infiintarea unui fond de pana la 120 miliarde de dolari care sa furnizeze lichiditati, la nevoie, in timpul crizei economice, anunta Reuters, citata de Mediafax.

Japonia a prezentat si un program de 6.000 de miliarde de yeni (61,54 miliarde dolari) pentru sustinerea tarilor afectate de criza.

Analistii considera ca deciziile, anuntate la reuniunea anuala a Bancii Asiatice pentru Dezvoltare, ar putea genera, luni, un anumit optimist pe pietele regionale.

Potrivit programului, China si Japonia vor avea o contributie de cate 32% la fondul regional, numit Chiang Mai Initiative.

Coreea de Sud va furniza16% din fondurile necesare, iar restul obligatiilor financiare vor reveni ASEAN, asociatia a zece state din Asia de Sud-Est.

Fondul va fi lansat pana la sfarsitul acestui an, urmand sa fie infiintata o institutie de monitorizare a economiilor din regiune, cu sprijinul Bancii Asiatice.

In plus, va fi creata o garantie de 500 de milioane de dolari pentru obligatiunile corporatiste in moneda locala.

ASEAN include Brunei, Cambodgia, Indonezia, Laos, Malaezia, Myanmar, Filipine, Singapore, Thailanda si Vietnam.

Informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă