26.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialFlorian Bodog: S-a făcut o estimare a cheltuielilor necesare pentru a porni...

Florian Bodog: S-a făcut o estimare a cheltuielilor necesare pentru a porni producția de vaccinuri la Institutul Cantacuzino

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, joi, că a fost făcută o estimare a cheltuielilor necesare pentru pornirea producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino.

„Am făcut o evaluare a situației prezente și s-a făcut o estimare a cheltuielilor necesare pentru a porni producția. S-a făcut o simulare numai pe vaccin gripal și pe BCC sau o simulare pe mai multe tipuri de vaccinuri. În același timp, considerăm că este necesar să separăm activitatea de laboratoare, de excelență, activitatea de cercetare, de activitatea de producție, toate acestea producându-se sub același acoperiș, al Institutului Cantacuzino, însă să aibă trei linii directe de acțiune", a declarat Bodog, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Sănătății a mai spus că raportul a fost depus la Cabinetul premierului Mihai Tudose. „Deci avem necesar de spațiu și necesar financiar", a afirmat, la rândul său, șeful Executivului.

Potrivit lui Bodog, spațiile necesare sunt disponibile. „Spațiile le avem. Există două terenuri — unul situat în Băneasa", a precizat Bodog. 

În ședința de Guvern din 6 iulie, premierul Tudose a afirmat că trebuie să existe în România „o fabrică de vaccinuri".

„Pentru Institutul Cantacuzino, am început deja discuția cu domnul ministru al Cercetării. Încercăm să găsim o soluție de a schimba hotărârea de Guvern și o să vă prezentăm acest lucru, pentru a operaționaliza Institutul Cantacuzino. Și vă voi prezenta o propunere de relansare", a menționat Bodog, la momentul respectiv. 

Premierul Tudose l-a ironizat pe ministrul Agriculturii, la începutul ședinței de Guvern: Daea, după ce încheiat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă