15.4 C
București
duminică, 12 mai 2024

Flash

Hocheistii stelisti ataca din nou Cupa Continentala

Echipa de hochei pe gheata Steaua Bucuresti va participa de astazi pana duminica, la Vilnius, la cel de-al doilea turneu in cadrul Cupei Continentale. Elevii lui Marius Gliga vor avea insa adversarii foarte puternici: Enerigia Electrenai (Lituania), GKS Tychy (Polonia) si HC Riga (Letonia), in fata carora va fi dificil sa se impuna. De fapt, constienti de diferenta de valoare, stelistii si-au propus sa castige doar partida contra gazdelor, iar in fata celorlalte formatii sa se comporte cat mai onorabil.

Prima de 1,3 milioane de dolari pentru Angola

Guvernul din Angola a oferit o prima de 1,3 milioane de dolari componentilor echipei nationale, care au obtinut in premiera calificarea la turneul final al Cupei Mondiale de fotbal, informeaza AFP. Anuntul a fost facut de catre ministrul Tineretului si Sportului din aceasta tara, Marcos Barrica, in cadrul unei ceremonii organizate la Lunda. Prima va fi impartita intre jucatori si staff-ul tehnic al nationalei Angolei. Presedintele statului Angola, Jose Eduardo dos Santos, a calificat aceasta victorie decisiva drept “o etapa importanta pentru natiunea angoleza”.

Parreira va folosi “careul magic” si la Cupa Mondiala

Selectionerul Braziliei, Carlos Alberto Parreira, a anuntat ca va folosi “careul magic” format din Ronaldinho, Kaka, Adriano si Ronaldo si la Cupa Mondiala din 2006. “Nu vad de ce as schimba, cel putin la inceputul Cupei Mondiale, aceasta schema. Insa as putea face modificari pe parcursul competitiei”, a spus Parreira, la o zi dupa meciul castigat de Brazilia, cu scorul de 3-0, in fata reprezentativei Venezuelei, in preliminariile CM 2006. Carlos Alberto Parreira a precizat ca a renuntat la sistemul 4-3-1-2 “din necesitate”, deoarece o echipa cu Ronaldinho si Kaka in linia de mijloc si Ronaldo si Adriano atacanti este “mai ofensiva”. Parreira s-a declarat multumit de faptul ca Brazilia a devansat Argentina si se afla pe primul loc in zona Americii de Sud. “Era obiectivul nostru”, a mentionat selectionerul.

Pauleta a devenit cel mai bun marcator al Portugaliei

Atacantul Pedro Pauleta, care a inscris doua goluri in meciul cu Letonia, din preliminariile CM 2006, a devenit cel mai bun marcator din istoria selectionatei de fotbal a Portugaliei, depasindu-l pe legendarul Eusebio. Cele doua goluri inscrise in prima repriza a meciului cu Letonia, scor 3-0, in minutele 19 si 21, i-au permis jucatorului echipei Paris Saint-Germain sa semneze reusitele 41 si 42 in 77 de selectii. Eusebio, precedentul detinator al recordului, avea 41 de goluri, marcate in 64 de meciuri. Legendarul atacant al formatiei Benfica Lisabona a evoluat pentru Portugalia in perioada 1961-1973. Pauleta, 32 de ani, a dedicat acest nou trofeu familiei sale. “Ei stiu cat de important este pentru mine sa imbrac acest tricou si sa marchez atunci cand il port”, a spus Pauleta.
UEFA: Cehia primeste o a doua sansa


“Cehia primeste o a doua sansa”, a titrat site-ul oficial al UEFA dupa victoria, cu scorul de 3-0, pe care echipa antrenata de Karel Bruckner a obtinut-o miercuri in deplasare, in fata Finlandei, in ultima etapa a grupei I de calificare la Cupa Mondiala din 2006, din Germania. “Cehii si-au pastrat calmul in Finlanda si si-au asigurat calificarea la barajul pentru Cupa Mondiala, in dauna Romaniei. (…) Finlandezii au incercat din greu sa incheie in mod fericit atat campania lor de calificare, precum si pe cea a Romaniei, dar de cele mai multe ori au fost prinsi descoperiti in defensiva”, a notat sursa citata. Publicatia ceha Dnes noteaza ca echipa antrenata de Karel Bruckner “a pus capat agoniei” si a obtinut calificarea la baraj. “Golurile inscrise de Jun, Rosicky si Heinz au adus o victorie cu 3-0 in fata Finlandei si devansarea Romaniei in clasamentul final al grupei”, noteaza Dnes.

Van Basten, dezamagit de rezultatul cu Macedonia

Antrenorul Marco van Basten s-a declarat dezamagit de rezultatul de egalitate inregistrat de Olanda, in fata Macedoniei (0-0), in ultimul meci al grupei I preliminare a CM 2006 si spune ca a inteles reactia suporterilor, care au fluierat la finalul partidei. “Nu am avut o evolutie deosebita, iar rezultatul nu este bun. Sunt dezamagit deoarece ne doream sa le oferim suporterilor un spectacol reusit pentru a sarbatori astfel calificarea la CM 2006. Inteleg reactia publicului. Nu am practicat jocul nostru cu pase si combinatii. Asta ne demonstreaza ca mai avem de muncit, in ciuda campaniei excelente de calificare pe care am avut-o”, a declarat Marco van Basten. Selectionerul Olandei a mentionat ca jucatorii sai trebuie sa ramana cu picioarele pe pamant si a felicitat nationala Macedoniei pentru prestatia sa. “Trebuie sa ne imbunatatim jocul, in special la mijlocul terenului. Vreau sa felicit echipa Macedoniei, care a avut o aparare foarte solida. Macedonia este singura echipa care ne-a luat puncte in aceasta campanie”, a mentionat Van Basten.

Sarbatoare in Bosnia dupa calificarea Serbiei

Mii de sarbi bosniaci au iesit pe strazi miercuri seara pentru a sarbatori calificarea nationalei Serbiei-Muntenegrului la Cupa Mondiala din 2006. Intr-un zgomot asurzitor de claxoane si explozii de petarde, o lunga coloana de masini parcurgea centrul orasului Banja Luka, capitala Republicii Srpska (RS, entitatea sarba din Bosnia), la doar cateva minute dupa victoria Serbiei-Muntenegrului in fata Bosniei-Hertegovina, scor 1-0. “Serbia, Serbia!”, strigau suporterii, care fluturau drapelele Serbiei si ale RS, entitate cu care Federatia Croato-musulmana compune Bosnia, dupa razboiul interetnic din perioada 1992-1995. De altfel, mai multe sute de tineri au iesit pe strazi in orasul vecin Prijedor, in aceeasi ambianta, a anuntat un post de radio local, care a difuzat melodii in onoarea echipei Serbiei-Muntenegrului. Acest sentiment de apartenenta mai degraba la Serbia decat la Bosnia a fost afirmat si de oamenii politici sarbo-bosniaci, care au declarat ca doresc victoria “alor nostri”, o maniera subtila pentru a spune Serbia.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă