15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialFiul unui parlamentar, transferat ilegal la cel mai bun liceu din oras

Fiul unui parlamentar, transferat ilegal la cel mai bun liceu din oras

Fiul fostului deputat PNL de Vaslui Dan Bordeianu a fost transferat la un liceu de elita din Husi, desi media pe care a obtinut-o la admitere nu-i permitea acest lucru. Astfel, baiatul parlamentarului a ajuns de la o clasa cu profil agricol, unde a fost admis cu media 7,13, la clasa de elita a Husiului, de matematica-informatica, din cadrul Colegiului National "Cuza Voda", unde media minima de admitere a fost 9,01.

Parintii elevilor de la clasa de matematica-informatica din cadrul Colegiului National "Cuza Voda" Husi au reclamat faptul ca fiul fostului deputat PNL de Vaslui Dan Bordeianu, exclus ieri din partid, a fost transferat ilegal in timpul anului scolar, desi a avut o medie de numai 7,13 la admitere. Transferul a avut loc cu aproape o luna de zile in urma, Dan Irimia Bordeianu fiind mutat de la Liceul agricol "Dimitrie Cantemir" la Colegiul "Cuza Voda", la cea mai buna clasa din oras. La testele nationale, baiatul a obtinut notele 5,72 la Limba romana si 6,60 la Matematica. Drept urmare, nu a fost admis decat la o clasa cu profil agricol din oras. Asta nu l-a impiedicat insa pe deputat sa-si mute fiul la cel mai bun liceu din oras, "Cuza Voda", unde media de admitere a fost peste 9,00. "Nu mi-a venit sa cred cand mi-a spus fata ca in clasa ei, unde au intrat elevi numai de 9 si 10 din oras, a fost adus copilul deputatului Bordeianu, despre care noi stiam ca a avut note foarte slabe si a prins loc la o clasa de Protectia plantelor sau Agricultura, nu stiu exact.

 

Nu e corect fata de copilul nostru, care a muncit si a ajuns prin munca lui la Matematica-informatica. Nu avem nimic cu copilul, dar parintii lui de ce nu l-au lasat la Agricultura daca atat il duce capul?", a spus mama unei eleve de la clasa de Matematica-fizica. Conducerea Colegiului "Cuza Voda" sustine ca are o explicatie pentru transferul baiatului de deputat. "Consiliul de Administratie a aprobat transferul elevului Dan Irimia Bordeianu pe baza documentelor medicale atasate cererii, in baza unei prevederi a Regulamentului de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar, care permite asa ceva. In al doilea rand, eu stiu ca exista nemultumiri ale unor parinti care au solicitat mutarea copiilor lor fie in cadrul aceluiasi profil dintr-o clasa in alta, fie la profiluri diferite.

 

I-am rugat pe acesti parinti sa aiba rabdare un semestru pentru a vedea cum se adapteaza copilul. Ni s-a parut pripita decizia de a solicita schimbarea profilului dupa doar doua saptamani de scoala", a spus directorul colegiului din Husi, Manuela Iacob. Inspectorul scolar general al judetului Vaslui, Mihaela Cososchi, a declarat ca institutia pe care o conduce nu a fost informata de acest transfer, asa cum prevede legea. Mihaela Cososchi a precizat ca in aceasta saptamana se va constitui o comisie de ancheta care va verifica legalitatea actelor ce au stat la baza transferului fiului deputatului. "Noi nu am fost informati despre faptul ca un elev de clasa a IX-a din Husi ar dori sa se transfere de la un colegiu la altul. Regulamentul spune ca orice transfer la clasa a IX-a se face cu stiinta si acordul Inspectoratului scolar Judetean Vaslui.

 

Comisia de ancheta va merge la Husi in cursul acestei saptamani pentru a vedea daca totul s-a facut in conformitate cu regulamentul scolar", a spus Cososchi. Deputatul Dan Bordeianu nu a putut fi contactat pentru a comenta situatia.

Cele mai citite

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030. "Depinde de noi...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă