23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialFiul unui consilier local din Buzău, arestat preventiv pentru omor

Fiul unui consilier local din Buzău, arestat preventiv pentru omor

Fiul unui consilier local dintr-o comună din Buzău a fost arestat preventiv, marţi, după ce ar fi accidentat mortal un cioban, informează Mediafax.

Magistrații Tribunalului din Buzău a decis arestul preventiv al unui bărbat de 39 de ani, după ce el a lovit mortal, cu mașina, un cioban aflat cu oile pe terenul său.

Bărbatul arestat, Florin Cojocaru, este fiul unui consilier local din comuna buzoiană Murgești, iar luni după-amiază, în timp ce își inspecta terenurile, el ar fi surprins pe un câmp doi ciobani care își duseseră acolo oile la păscut, informează surse locale pentru Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi sărit cu o rangă la aceștia, iar ciobanii ar fi asmuțit câinii asupra sa, pentru a se apăra, iar unul dintre ei l-a muşcat pe bărbat. Ulterior, bărbatul ar fi mers acasă, s-ar fi urcat la volanul unei mașini de teren și, însoțit de tatăl său, ar fi pornit în urma ciobanilor, pe care i-ar fi alergat pe câmp. La un moment dat, unul dintre ciobani a căzut şi a fost lovit mortal cu maşina, după care  ar fi sunat la Poliție și ar fi spus ce s-a întâmplat. 

Din aceste motive, Florin Cojocaru a fost iniţial reținut și apoi arestat preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile.

“Inculpatul i-a alergat cu mașina pe rând pe cei doi, culminând cu lovirea victimei, lovire în urma căreia victima a decedat. Fapta trebuie încadrată ca fiind o infracțiune de omor”, a declarat Vasile Ardei, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Tatăl bărbatului, care se afla în mașină alături de el în momentul în care l-a lovit pe cioban cu maşina, a demisionat din funcția de consilier local.

Cele mai citite

Remunerații de nabab pentru șefii PNL și PSD de la Conpet SA Ploiești

Scandalul din ultima vreme dintre directorul general liberal al Conpet SA Ploiești, Dorin Tudora, și președintele Consiliului de Administrație, Florin Gheorghe, susținut de...

Rusia lovește o cafenea din Harkov

O lovitură aeriană rusă asupra orașului ucrainean Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, a distrus miercuri o cafenea, a avariat o clădire rezidențială din apropiere...

Ciucă, mesaj clar: “România nu poate fi intimidată de nimeni”

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost prezenți la târgul internațional Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024, acolo unde au examniat mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă