7.5 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialFiul celui mai bogat om din Arabia Saudită a cumpărat o firmă...

Fiul celui mai bogat om din Arabia Saudită a cumpărat o firmă românească

Fiul prinţului Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, cel mai bogat om din Arabia Saudită, a cumpărat 50% dintre acţiunile companiei româneşti Arcadia Engineering, care dezvoltă proiecte în domeniul construcţiilor. Astfel, prinţul Khaled bin Alwaleed a devenit noul preşedinte al companiei Arcadia, informează Mediafax.

Arcadia urmăreşte extinderea în Orientul Mijlociu şi America de Sud în domenii ca ingineria, arhitectura, designul, consultanţa şi administrarea de proiecte în industria prelucrătoare şi construcţii.

"Date fiind experienţa de peste un deceniul pe piaţa europeană şi livrarea rapidă de soluţii personalizate în construcţii şi de arhitectură de înaltă calitate, sunt încântat de oportunităţile pe care Arcadia le aduce portofoliului KBW şi regiunii în general", a declarat prinţul Khaled bin Alwaleed.

Preluarea a 50% dintre acţiunile Arcadia reprezintă a doua achiziţie realizată de fondul KBW în Europa în acest an, după cumpărarea companiei italiene Raimondi Cranes, care produce macarale.

Arcadia Engineering a fost înfiinţată în 1993, iar din 2010 compania şi-a extins operaţiunile în Europa de Est. Arcadia Engineering are 34 de angajaţi şi printre clienţii săi se numără Petrom, NEPI, OMV, Mega Image şi Procter&Gamble. În prezent, compania dezvoltă şi administrează proiecte în domeniul construcţiilor şi oferă servicii de consultanţă.

Prinţul Khaled bin Alwaleed, care deţine fondul de investiţii KBW, este fiul lui Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, cel mai bogat om din Arabia Saudită, cu o avere estimată la 21,7 miliarde de euro, potrivit Forbes.

Cele mai citite

A fost descoperită o capodoperă dispărută a lui Botticelli, în valoare de 109 milioane de dolari

O capodoperă a lui Botticelli, dată dispărută de peste jumătate de secol, a fost găsită. Era "ascunsă" la vedere, în casa unei familii italiene. Comandamentul...

Jose Mourinho și-a criticat jucătorii, după ce AS Roma a remizat cu vicecampioana Elveției

După ce AS Roma a remizat în deplasare cu Servette Geneva, scor 1-1, în Europa League, antrenorul italienilor, Jose Mourinho, și-a criticat dur jucătorii,...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...
Ultima oră
Pe aceeași temă