23.6 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialFirmele de IT din Cluj recrutează manageri din cadrul DEUTSCHE Bank, Goldman...

Firmele de IT din Cluj recrutează manageri din cadrul DEUTSCHE Bank, Goldman Sachs şi Nestle

Angajarea unor foşti manageri de top din cadrul multinaţionalelor reprezintă strategia firmelor clujene de a se poziţiona drept jucători globali.

Până acum, ”exodul creierelor” era cel mai cunoscut fenomen care afecta companiile româneşti de vârf. Cei mai buni angajaţi ai firmelor româneşti erau ofertaţi de companiile occidentale şi alegeau, de cele mai multe ori, aceste oferte. Din acest an, în domeniul IT, tendinţa s-a inversat. Companiile clujene din acest domeniu au început să oferteze şi să angajeze manageri din cadrul unor companii globale. Astfel, au ajuns să lucreze pentru firmele din Cluj manageri cu o bogată experienţă în cadrul Deutsche Bank, Deutsche Telekom, Nestle sau Goldman Sachs.

Ultima mutare pe piaţa transferurilor s-a produs ieri. Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, l-a numit pe Trevor Smith, fost director în cadrul Goldman Sachs, în funcţia de director neexecutiv în consiliul de administraţie al grupului. Cu peste 30 de ani de experienţă în sectorul IT, dintre care 27 petrecuţi în cadrul Goldman Sachs, Trevor Smith are cunoştinţe bogate în domeniul informatic acumulate într-o organizaţie de talie mondială, spun reprezentanţii companiei clujene. El va consilia Endava în viitoarea etapă de creştere, pe măsură ce compania continuă să dezvolte relaţii de afaceri şi să furnizeze servicii IT unora dintre cele mai mari companii lume. Sprijinul său este esenţial în strategia de creştere a firmei clujene, care doreşte să devină competitorul celor mai mari jucători de pe nişa de software pe care activează Endava.

Cine este Trevor Smith

Trevor Smith a început să lucreze pentru Goldman Sachs în 1986 şi a avansat până în funcţia de CIO (Chief Information Officer) pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). În cadrul băncii de investiţii cu operaţiuni la nivel global, Trevor Smith a fost responsabil pentru toate aspectele din regiunea EMEA legate de tehnologie, în arii cum ar fi: comerţ cu instrumente financiare şi acţiuni, vânzări, servicii legate de titluri de valoare, cercetare, investiţii, operaţiuni şi finanţe, precum şi infrastructură IT.

„M-am alăturat echipei Endava pentru că am urmărit îndeaproape realizările companiei şi valoarea pe care aceasta o oferă clienţilor – în comparaţie cu alţi furnizori de servicii IT cu operaţiuni în locaţii offshore tradiţionale. Endava se află în prezent într-o etapă de dezvoltare interesantă şi cred că experienţa mea în domeniu poate aduce o contribuţie majoră în acest stadiu”, a declarat Trevor Smith.

„Trevor este o persoană pentru care am foarte mult respect. Experienţa sa vastă şi contribuţia pe care a avut-o în cadrul unei companii de talie mondială, precum şi alinierea sa la valorile şi cultura noastră organizaţională, fac ca numirea lui în boardul Endava să fie o realizare importantă pentru noi”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000, cu o cifră anuală de afaceri de peste peste 50 de milioane de euro. Endava livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din domenii cum ar fi bănci, asigurări, plăţi electronice, retail, telecomunicaţii, media şi publishing.

Directori de la Microsoft şi Nestlé, angajaţi de iQuest

O altă companie care a reuşit să aplice cu succes, din acest an, strategia de recrutare a unor manageri cu experienţă în companii internaţionale este iQuest. Compania clujeană a reuşit să transfere doi manageri de top, cu experienţă în câteva dintre cele mai renumite companii multinaţionale. Este vorba de unul dintre foştii locotenenţi ai lui Bill Gates de la Microsoft şi de fostul şef al sibsidiarei Nestle din Ungaria. Primul, Thomas Witting, a fost numit de câteva luni co-CEO, alături de fondatorul companiei, clujeanul Cornelius Brody, iar cel de-al doilea, Thierry Malbranke, a devenit CFO. Thomas Wittig deţine o experienţă de peste 22 de ani în industria de software şi servicii IT. Înainte de numirea în cadrul iQuest, Thomas Wittig a deţinut funcţii de conducere în cadrul unor companii prestigioase precum Microsoft Corporation sau SAP AG, după care a condus companii în creştere, din domeniul infrastructurii, soluţiilor de business sau software as a service (SaaS). Thierry Malbrancke deţine o experienţă vastă în domenii precum Finanţe şi Supply Chain Management. Malbranke a deţinut poziţii de senior executiv în cadrul Nestlé în Franţa, Ungaria şi Germania timp de 35 de ani, una dintre ele fiind cea de CFO la Nestlé Ungaria.

Compania iQuest este unul dintre cei mai importanţi jucători ardeleni din domeniul IT. iQuest a fost fondată în anul 1998 şi are sedii în România, Germania şi Statele Unite ale Americii.

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

CFA România: Indicele de Încredere Macroeconomică, în scădere accentuată în aprilie; inflaţia, estimată la 5,73%, în următoarele 12 luni

Indicatorul de Încredere Macroeconomică realizat de Asociaţia CFA România a scăzut cu 12,3 puncte până la valoarea de 47,1, în luna aprilie a acestui...

Creșteri de salarii fără număr pentru subordonații lui Grindeanu!

Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, a descoperit că în ograda sa există o instituție care are nevoie de o creștere consistentă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă