19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFirma Rosal a încheiat un nou contract pentru servicii de salubritate cu...

Firma Rosal a încheiat un nou contract pentru servicii de salubritate cu Primăria Ploieşti

Firma Rosal a încheiat un nou contract pentru servicii de salubritate cu Primăria Ploieşti, după ce în 17 decembrie societatea anunţase că renunţă la contractul pe care îl încheiase cu autorităţile, deşi avea dreptul de prelungire a activităţii cu patru luni şi jumătate, informează Mediafax.

Potrivit administratorului public al municipiului Ploieşti, Sanda Toader, Rosal Grup a semnat un nou contract cu Primăria Ploieşti în urma negocierilor care au avut loc săptămâna trecută, contractul urmând să intre în vigoare după ce tarifele propuse de societatea de salubritate şi acceptate de comisia de negociere vor fi aprobate în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Ploieşti, care va avea loc pe 6 ianuarie.

La negocierile care au avut loc în ultima săptămână a anului trecut au participat Rosal Grup, societate fondată de deputatul PDL Silviu Prigoană, şi Vitalia Servicii pentru Mediu, fostă Veolia Servicii pentru Mediu, membră a grupului francez Veolia.

După deschiderea ofertelor, cele două firme au prezentat notele de fundamentare pentru tarife. Reprezentanţii Vitalia Servicii pentru Mediu au depus această notă de fundamentare la registratura Primăriei Ploieşti după ora limită stabilită de primărie în acest sens, motiv pentru care societatea a fost descalificată. Astfel, Rosal Grup a încheiat un nou contract cu Primăria Ploieşti, pentru o perioadă de şase luni.

Rosal Grup a avut contract pentru servicii de salubritate încheiat cu Primăria Ploieşti la 1 aprilie 2010, în urma unei negocieri la care au participat patru firme. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de nouă luni, fiind valabil până la 31 decembrie 2010, cu drept de prelungire încă patru luni şi jumătate. Cu toate că ar fi avut dreptul să prelungească contractul, reprezentanţii Rosal Grup au notificat, în 17 decembrie 2010, Primăria Ploieşti că nu mai doresc prelungirea contractului, fără a preciza însă vreun motiv în acest sens.

Ulterior, firma Rosal a fost invitată la negocieri pentru încheierea unui nou contract cu Primăria Ploieşti, iar la deschiderea ofertelor, care a avut loc la sediul primăriei în 27 decembrie, Rosal a propus alte preţuri, pentru unele servicii tarifele propuse fiind şi de zece ori mai mari decât cele prevăzute în contractul încheiat la 1 aprilie 2010.

La rândul său, firma Vitalia Servicii pentru Mediu a ofertat preţuri mai mari decât cele ale Rosal, purtătorul de cuvânt al Vitalia, Cornel Vicol, declarând că practicarea unor preţuri mai mici decât cele propuse ar produce pierderi.

Administratorul public al municipiului Ploieşti, Sanda Toader, a declarat că noul contract încheiat între Rosal şi Primăria Ploieşti prevede pentru unele servicii tarife mai mari, iar pentru altele tarife mai mici, precizând însă că nu poate da exemple de diferenţe de preţuri.

Sanda Toader a mai spus că deocamdată Rosal prestează servicii de salubritate şi deszăpezire în baza unui act adiţional la vechiul contract.

 

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă