-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăSpecialFirma lui Hayssam are datorii catre Primaria Alba Iulia

Firma lui Hayssam are datorii catre Primaria Alba Iulia

Conducerea PD Alba nu vede nici o problema in faptul ca familia viceprimarului Ioan Bogatan administreaza afacerea din resedinta judetului a sirianului de cetatenie romana Omar Hayssam. Presedintele organizatiei, primarul Mircea Hava, a declarat ca este imposibil sa existe o conexiune politica intre cei doi, avand in vedere ca Bogatan este membru PD, iar afaceristul a facut parte din PSD.
„Faptul ca Ioan Bogatan a fost director nu inseamna ca a facut afaceri cu Omar Hayssam. Cand Hayssam a cumparat silozul de cereale, l-a cumparat cu tot cu Ioan Bogatan”, a afirmat Mircea Hava. El a mai spus ca mai exista o „legatura” intre sirian si Primaria municipiului Alba Iulia, care consta in faptul ca societatea lui Hayssam, „Agrocity Center” SRL, are restante la bugetul local. Hava a completat ca datoriile, a caror valoare nu a putut sa o precizeze, au fost esalonate, iar firma respecta graficul de esalonare aprobat de Consiliul Local.
Activitatile economice desfasurate de Omar Hayssam la Alba Iulia au intrat si in atentia institutiilor de cercetare penala. Surse oficiale au precizat ca informatii legate de afacerea din resedinta judetului Alba a omului de afaceri arab au fost „prelucrate” atat de Serviciul Economic din cadrul IPJ, cat si de Serviciul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog.
Filiala din Alba Iulia a SC „Agrocity Center” SRL Bacau, la care Omar Hayssam detine 90% din actiuni, este administrata, in prezent, de Silvia Bogatan, sotia viceprimarului municipiului Alba Iulia, Ioan Bogatan. Acesta din urma a fost, la randul sau, administratorul firmei timp de patru ani, pana in iulie 2004, cand a fost nevoit sa renunte din motive de incompatibilitate cu functia de viceprimar.
Initial, asociatul unic al filialei a fost SC „Agrocity Center” SRL Bucuresti, insa, la sfarsitul anului 2003 activitatea firmei a fost transferata la Bacau, pentru ca la inceputul lui 2004, societatea din Capitala sa fie radiata de la Registrul Comertului.

Cele mai citite
00:00:50

CEO-ul Pfizer susține vaccinarea anuală împotriva COVID-19, în locul dozelor de rapel

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat sâmbătă că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de...

Românii își petrec zilele de concediu la cozile de la ghișee

Pierderea timpului la cozile de la ghișee nu este o noutate. Din păcate, românii sunt nevoiți în continuare să meargă la ghișee pentru a-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă