17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialFinanţarea proiectelor europene va continua, fără aprobarea Bruxelles-ului, cu riscul ca statul...

Finanţarea proiectelor europene va continua, fără aprobarea Bruxelles-ului, cu riscul ca statul să suporte cheltuielile

Acordul de Parteneriat cu UE ar putea fi aprobat de Comisia Europeană în februarie sau martie, dar proiectele vor fi finanţate în continuare, cu riscul ca, ulterior, Comisia Europeană să nu deconteze cheltuielile respective.

Cheltuieliele vor fi astfel suportate de către statul român, a precizat, joi, Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici în cadrul unei dezbateri cu societatea civilă, organizată de Institutul pentru Politici Publice.

Teodorovici a afirmat faptul că există întârzieri foarte mari în ceea ce priveşte semnarea acordurilor de parteneriat ale tuturor statelor membre şi stabilirea programelor operaţionale pentru viitorul exerciţiu financiar 2014-2020, din cauza Comisiei Europene, care nu are suficiente resurse pentru a analiza documentele transmise de toate statele membre.

Citeşte şi: 550 de milioane de lei “scoase” din Trezorerie pentru beneficiarii fondurilor UE

“În mod normal, dacă întregul mecanism funcţiona normal structurile europene ar fi trebuit să aibă totul aprobat: cadrul legal, abordări de parteneriate, programe operaţionale, un sistem mult mai simplu, astfel încât de la 1 ianuarie toate statele să înceapă să implementeze efectiv aceste proiecte pe noul cadru financiar”, a declarat Teodorovici.

Acesta a spus că anul viitor vor fi lansate noi cereri de proiecte şi că la jumătatea lunii decembrie vor fi scoase în dezbatere publică Programele Operaţionale pentru viitoarea alocare financiară. În februarie 2014, Comisia Europeană urmează să discute aceste programe cu oficialii români.

 

Cele mai citite

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...
Ultima oră
Pe aceeași temă