17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFinancial Times: Planul Atlantic de stimulare a economiei starneste controverse

Financial Times: Planul Atlantic de stimulare a economiei starneste controverse

Planul Atlantic de stimulare a economiei starneste controverse, Senatul american aproba un plan de cheltuieli in valore de 410 miliarde de dolari, iar Bernard Madoff ar putea fi condamnat la 150 de ani de inchisoare. Acestea sunt doar cateva din titlurile prese internationale monitorizate de The Money Channel.

Planul Atlantic de stimulare a economiei starneste controverse, titreaza Financial Times pe prima pagina de astazi. Statele Unite si Europa au pareri contradictorii cand vine vorba despre masurile pe care trebuie sa le ia in lupta anticriza.

Ministrii de finante din blocul comunitar au ajuns la concluzia ca nu este nevoie de un alt pachet urias de stimulare si ca trebuie lasate sa actionze masurile luate pana acum. De cealalta parte, Washington-ul vrea sa grabeasca adoptarea unui plan comun. Toate aceste dispute pun sub semnul intrebarii eficienta viitorului summit G20 de la Londra, care va marca prima vizita oficiala in Europa a presedintelui Barack Obama. Situatia creata ingreuneaza si misiunea de organizator a premierului britanic Gordon Brown.

Senatul american aproba un plan de cheltuieli in valoare de 410 miliarde de dolari scrie Wall Street Journal. Este o victorie importanta pentru democrati atat din punct de vedere fiscal cat si din punct de vedere legislativ, insa ei vor trebui sa faca fata numarului tot mai mare de critici legate de valoarea deficitului bugetar.
Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs a anuntat ca presedintele Obama va semna factura dar va dezvalui si noi reguli privind modul de gestionare a banilor la nivelul fiecarui stat.

De la sectiunea economica a The Guardian aflam ca brokerul renegat de Wall Street, Bernard Madoff ar putea fi condamnat la 150 de ani de inchisoare dupa ce a fost pus oficial sub acuzare ieri. Lista delictelor pentru care va trebui sa dea socoteala Madoff este foarte lunga si cuprinde, printre altele spalare de milioane de dolari, frauda, sperjur, furt, fals in acte. Departamentul de justitie din statele Unite a catalogat fapta lui Madoff drept extraordinara si fara precedent. Schema piramidala dezvoltata de Madoff a fost evaluata la 50 de miliarde de dolari si data din 1980.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă