14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFinala umbrita de huligani

Finala umbrita de huligani

Jandarmeria din Targu Jiu a retinut aproximativ 300 de fani timisoreni dupa incidentele pe care acestia le-au provocat in timpul finalei Cupei Romaniei.

Cu 3-4 minute inainte de final, suporterii timisoreni care au fost evacuati cu forta din tribunele Stadionului Municipal au fost indreptati pe un stadion sintetic din spatele arenei, si acolo fortele de ordine, au retinut pe aproape 300 dintre acestia. Fanii au fost dusi la dubele Jandarmeriei, apoi au fost condusi catre sectiile de politie unde vor fi amprentati si identificati, urmand ca in urma analizei probelor video sa fie luate masuri impotriva lor.
In minutul 86 al jocului, mai multi suporteri ai echipei FC Timisoara au trecut de cordonul de jandarmi care ii pazea, profitand si de faptul ca nu mai exista gard de protectie in sectorul lor, si au intrat in teren in timpul unei faze de atac a banatenilor. Aproximativ 15 suporteri ai timisorenilor au intrat pe teren si s-au indreptat spre jucatorii celor doua formatii aflati in careul celor de la CFR Cluj, timp in care FC Timisoara a reusit sa marcheze, dar golul nu a fost validat. Unul dintre suporteri a furat mingea, in timp ce un altul a fost oprit cu greu inainte sa ajunga la banca tehnica a timisorenilor.

Apoi, s-a pornit un conflict general intre fanii banateni si jandarmi, iar suporterii au inceput sa rupa scaune si sa le arunce spre fortele de ordine, dar au aprins si multe torte si fumigene. In timpul incaierarii, un jandarm a fost lovit puternic si a cazut pe pista de atletism, dar s-a ridicat destul de repede. De asemenea, si mai multi suporteri au fost raniti. Intr-un final, jandarmii au intervenit in forta si au evacuat mare parte a galeriei banatene, in sectorul lor mai ramanand doar aproximativ 200 de fani.

FC Timisoara ar putea fi exclusa din editia urmatoare
Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a declarat ca FRF va analiza daca formatia FC Timisoara va mai juca in viitor in aceasta competitie. "CFR Cluj este o castigatoare meritorie in seara asta. Ceea ce s-a intamplat ulterior vom analiza si vom decide daca merita sau nu Timisoara sa mai joace in Cupa Romaniei anul viitor", a afirmat Sandu dupa meci. "Au fost probleme de securitate si organizare, pentru ca au intrat oameni pe terenul de joc, dar cred ca au fost comandati. Vom vedea daca se va sanctiona si neprezentarea echipei FC Timisoara la ceremonia de premiere", a mai spus presedintele FRF. Sandu crede ca Balaj a arbitrat corect meciul dintre CFR Cluj si FC Timisoara, castigat de prima echipa cu scorul de 3-0, la Tg. Jiu. "Eu am decis ca Mircea Lucescu sa acorde Cupa Romaniei, dupa ce a castigat Cupa UEFA si cred ca s-a simtit foarte bine. Meciul in sine nu a fost o reusita foarte mare, dar momentul in care Mircea a inmanat Cupa a fost unul deosebit", a afirmat Sandu.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Cum s-a „scos” ambasadoarea din Maroc, Maria Ciobanu, după ce a sabotat România la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu

Ambasadoarea Maria Ciobanu a sabotat participarea României la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu-SIAM 2024, care a avut loc...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă