14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFilmul lui Mungiu, aplaudat la Cannes

Filmul lui Mungiu, aplaudat la Cannes

Colajul de filme scurte "Amintiri din Epoca de Aur", in parte regizate de Hanno Höfer si Cristian Mungiu, a fost bine primit de publicul aflat in sala la premiera de ieri, la Festivalul de la Cannes, in cadrul sectiunii Un Certain Regard. "Publicul a reactionat bine. Nu stiu sa va spun acum daca vom castiga. Acesta este un lucru care ma intereseaza, dar nu ma preocupa momentan", a declarat Hanno Höfer pentru NewsIn. Alaturi de Hanno Höfer si Cristian Mungiu, ceilalti regizori care au contribuit la aceasta pelicula sunt Oana Uricaru, Razvan Marculescu si Constantin Popescu.

Fiecare film al "Amintirilor din Epoca de Aur" prezinta o poveste legata de Romania ceausista, prin ochii unor personaje inspirate de oameni obisnuiti.
Reprezentantii Mobrafilms, producatorul peliculei, au declarat ca drepturile de difuzare in Franta au fost cumparate de distribuitorul francez Le Pacte si ca se poarta discutii cu alti distribuitori pentru alte piete. Drepturile de difuzare in SUA a filmului "Amintiri din Epoca de Aur", unde filmul va rula din 2010, au fost deja cumparate de distribuitorul independent IFC Films, inainte de intrarea in competitie. Premiera romaneasca este programata pentru deschiderea Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), din 29 mai.

La aceeasi categorie concureaza si filmul "Politist, adjectiv", regizat de Corneliu Porumboiu, care a avut premiera vineri, la Cannes. Cronicile si reactia publicului in sala au aratat ca povestea lui Porumboiu a fost, de asemenea, apreciata. "Poate ca este o parere subiectiva, dar de vreme ce nu a iesit nimeni din sala si lumea a aplaudat la sfarsit, imi place sa cred ca am avut succes", a spus Porumboiu.
Printre celelalte filme care vor concura la categoria Un Certain Regard se numara "Mother", regizat de Bong Joon-ho, "Irene", regizat de Alain Cabalier, "Demain des l’aube", al lui Denis Derecourt, "Le Pere de mes enfants", de Mia Hansen-Love, "Tales in the darkness", de Nikolay Khomeriki, "Eyes wide open", al Paulei Weimen-Kelman, "Samson et Delilah", de Warwick Thornton, "The Silent army", de Jean Van De Velde si "Air doll", de Hirokazu Koreeda.

Tot ieri a avut premiera, la Cannes, cel mai recent film regizat de spaniolul Pedro Almodovar, "Los Abrazos rotos" ("Broken Embraces"), cu Penelope Cruz in rolul principal. Pelicula, care este in competitie pentru marele premiu al festivalului, Palme d’Or, prezinta povestea unui barbat care si-a pierdut, in urma unui accident de masina, vederea, dar si pe femeia vietii lui, Lena. Cea de-a 62-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes a fost deschisa oficial miercuri seara si se va incheia pe 24 mai.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă