19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFiesta deschide sezonul de vara

Fiesta deschide sezonul de vara

Timp de trei luni, Programul "Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007" a gazduit aproape 200 de evenimente culturale, in diferite locatii, conventionale sau mai putin conventionale, majoritatea indoor. Urmatoarea etapa a anului cultural 2007 isi propune sa scoata publicul in strada, sa transforme pietele medievale si stradutele cochete ale Sibiului in scene pentru spectacole. De vineri, se deschide sezonul de vara al programului, sezonul marilor evenimente in aer liber. Asociatia Sibiu CCE 2007 si primaria locala vor marca acest moment printr-o "fiesta" intinsa pe durata a trei zile: 13, 14 si 15 aprilie. Sibienii si turistii aflati in week-end la Sibiu vor avea ocazia sa asiste la spectacole dintre cele mai variate: de la parade de strada, animatie, dans, pirotehnie, care alegorice, spectacole de dans irlandez pana la concerte de muzica rock. Toate acestea vor marca inaugurarea sezonului de vara al Programului "Sibiu CCE 2007".

Care alegorice si efecte pirotehnice
Fiesta incepe vineri, 13 aprilie, nu neaparat intr-o zi cu ghinion. La ora 20, de-a lungul b-dului Nicolae Balcescu  va avea loc o parada formata din care alegorice, insotite de trupe de animatie care vor prezenta jonglerii de foc, lupte si dansuri medievale si spectacole de pantomima. La finalul paradei, in Piata Mare, cei prezenti vor putea urmari un show de efecte pirotehnice. Membrii Ordinului Cavalerilor de Sibiu isi vor face aparitia in program.
Dansuri irlandeze
si spectacole rock
In cea de-a doua zi va avea loc in Piata Mare un spectacol de dansuri irlandeze sustinut de trupa Celtic Feet. Trupa irlandeza a facut turnee in Europa, din Danemarca si Finlanda pana in Franta, Belgia si Germania, si s-a specializat in productia de spectacole grandioase pentru clienti internationali sau pentru diverse evenimente mari (deschiderea Turului Frantei in prezenta lui Jacques Chirac sau inaugurarea Campionatului Mondial de Atletism de la Birmingham). Ziua de duminica, 15 aprilie, va fi dedicata iubitorilor muzicii rock. In Piata Mare din Sibiu vor concerta, in deschiderea sezonului de vara, trupele Vita de Vie, Taxi, Directia 5 si formatia Vama, alaturi de Tudor Chirila.

O vara cu teatru,
jazz si film la Sibiu
Urmatoarele patru luni aduc la Sibiu un nou sezon cultural cu peste 500 de evenimente, dintre care trebuie amintite: Gala Premiilor UNITER 2007, Festivalul International de Teatru, la care vor participa in acest an peste 2.500 de artisti, implicati in peste 350 de spectacole, ce vor atrage zilnic 60.000 de spectatori, Festivalul International de Jazz, care va oferi timp de noua zile concerte extraordinare, jam-sessions, workshop-uri, video-proiectii, Festivalul International de Film Transilvania, care va fi gazduit in premiera la Sibiu, si nu in ultimul rand Festivalul European de Animatie, unde vor fi prezentate cele mai recente productii din Europa (grafica animata, spoturi, videoclipuri animate sau animatie pentru jocuri).

Astazi la Sibiu

"Sieglinde Bottesch", expozitie personala de pictura si grafica, galeria de arta contemporana a muzeului brukenthal, tribunei, nr. 5, ora 10.

"The Vacuum Cleaner", expozitie benzi desenate Michaela Konrad, Germania, Galeria de Arta Contemporana Brukenthal, Tribunei, nr. 2, ora 10.

"A personal territory/Usual Thoughts", expozitie Marius Vatamanu, Galeria Art-Vo, strada Filarmonicii, ora 10.

"Nino de Luca. Sugestia si metaforele culorii", expozitie de pictura, Ambasada Italiei, Institutul Cultural Italian Bucuresti, la Casa Altemberger, Muzeul de Istorie, etaj 1, ora 11.

"Sibiu, oameni, monumente, locuri", expozitie open air de fotografie, Editura Wort und Welt&Bild, Germania, Piata Mare, Biserica Romano-Catolica, ora 12.

"Borderline lovers/Indragostiti pe granita", documentar, Miroslav Mandiae, Bosnia-Hertegovina/Cehia,
Studioul Astra Film, Piata Huet, ora 14.

"Hristos a inviat!", concert de muzica religioasa, Corul Acapella, Catedrala Mitropolitana Ortodoxa, ora 18.

"Piano Bar cu Ciprian Oancea", auditii jazz,
Imperium Pub, b-dul Balcescu, ora 20,30.

"Gradina", expozitie de sculptura open air, Liviu Mocanu, Parcul Bulevard, permanent.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...
Ultima oră
Pe aceeași temă