16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialFestivalul Toamnei, la Târgu-Jiu

Festivalul Toamnei, la Târgu-Jiu

Un târg cu produse tradiționale și alimente bio s-a deschis, vineri, la Târgu Jiu, relatează Agerpres. Organizatorii promit pregătirea celei mai mari oale cu sarmale gătite în România.

Pe parcusul celor trei zile de festival (17-19 octombrie), zona va fi animată de precupețe, târgoveți, meșteri în lemn, olari, tarafuri. Va fi deschisă o mustărie, unde trecătorii vor putea vedea cum se face mustul, dar și să-l guste.

A fost amenajat un han, unde se vor servi sarmale cu piftii, turtă de mălai și țuică fiartă, în străchini și căni de lut, cu linguri de lemn. A fost deschisă și o "cămară a murăturilor", unde oaspeții pot asista la demonstrații cu rețete vechi, având posibilitatea să participe la preparare, pentru ca apoi să-și ia acasă borcanele făcute chiar de ei, dar vor putea și să cumpere murături gata pregătite.

În fiecare zi vor fi organizate concursuri la care participarea este deschisă oricui. Pe o scenă din apropiere, seara vor fi spectacole cu muzică lăutărească.

Unul dintre cele mai așteptate momente ale festivalului va avea loc sâmbătă, fiind vorba de Parada Toamnei, eveniment în cadrul căruia prin municipiu va defila un car alegoric pe care va trona Regele Toamnei, înconjurat de fanfară, personaje costumate din Târgu-Jiul de altădată, dansatori în costume gorjenești, trăsura lui Dincă Schileru, însoțit de un tarf de lăutari, Tudor pe cal și o ceată de panduri, haiduci, un car cu porumb și dovleci, precupețe cu coșuri cu legume și purtători de cobilițe.

De asemenea, duminică se va încerca obținerea unui record prin pregătirea celei mai mari oale cu sarmale gătite în România.

Cele mai citite

Grupul BVB a obţinut un profit în creştere cu 68% în primele trei luni

Grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane...

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...

Ministrul italian al familiei a fost huiduită de persoane care susțin dreptul la avort

Ministrul italian al familiei, Eugenia Roccella, a fost huiduită joi de protestatari din cauza poziţiei sale critice privind dreptul la avort, motiv pentru care...
Ultima oră
Pe aceeași temă