11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFest(in) pe Bulevard

Fest(in) pe Bulevard

Teatrul Nottara din Bucureşti, cu sprijinul Ministerului Culturii şi al UNITER, organizează în 2015 cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard.

Evenimentul va avea două părţi şi se va desfăşura în perioada 8-17 octombrie şi în perioada 18-19 noiembrie (Secţiunea Multi Art EXIT).

Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi, ajuns la cea de-a VII-a ediţie, este un eveniment unic în Europa şi se constituie într-o amplă mişcare de reconsiderare a relaţiei penitenciarului cu societatea în procesul de reintegrare socială a foştilor deţinuţi. În acest an, el devine secţiunea Multi Art EXIT a Fest(in)-ului pe Bulevard. Cele două secţiuni principale ale proiectului sunt: Bulevardul Comediei şi Secţiunea competitivă, care, în acest an, are ca temă Criza limbajului – Limbajul crizei.

Începând cu acest an, festivalul va mai cuprinde o secţiune, In memoriam, dedicată individualităţilor teatrale dispărute, care au avut o contribuţie importantă la evoluţia teatrului românesc. Personalităţile comemorate de noi în această ediţie sunt: Mihaela Tonitza-Iordache, Cristina Pepino, Dan Micu.

Săptămâna festivalului se întregeşte cu o serie de evenimente conexe: colocvii, spectacole-lectură dedicate, de această dată, dramaturgiei poloneze contemporane, evenimente stradale, lansări de carte (de teatru), vernisajul unei expoziţii de fotografie.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă