20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFelice Piccolo: „Cu Steaua e un meci special"

Felice Piccolo: „Cu Steaua e un meci special”

Fundaşul echipei CFR Cluj pare că şi-a recâştigat locul de titular în echipa feroviară, iar acum aşteaptă derby-ul cu „echipa emblemă a fotbalului românesc”

 

Felice Piccolo a venit la CFR Cluj în iarna anului 2010, cel în care ardelenii au cucerit ultimele trei trofee, Cupa României, titlul de campioană şi Supercupa României. Italianul a fost titular incontestabil pe vremea când alb-vişiniii erau pregătiţi de către cel care l-a adus la Cluj, conaţionalul Andrea Mandorlini, însă, chinuit şi de accidentări, a prins destul de rar prima echipă. După gafele lui Nuno Diogo din meciul cu Dinamo, Piccolo a primit o nouă şansă, iar la meciul cu CS Mioveni, de vineri, ar putea bifa al treilea meci consecutiv ca titular. Cel mai important test pentru el va fi, însă, partida cu Steaua Bucureşti, din etapa următoare, o echipă pe care italianul are un motiv în plus să o bată. Felice Piccolo a acordat un interviu, care va fi publicat deopotrivă în revista Meciul Campionilor, realizată de echipa RL şi distribuită gratuit la stadion, şi în prezenta Ediţie de Transilvania a RL.

Reporter: Felice, un meci greu la Sibiu, dar o victorie foarte importantă. Aţi crezut vreun moment că s-ar putea să nu câştigaţi acea partidă?

Felice Piccolo: Nu, deoarece noi ne-am pregătit foarte bine pentru partida cu Voinţa, am fost foarte motivaţi în acest meci, la fel ca şi adversarii noştri, dar am reuşit să fim peste ei. Pentru a câştiga campionatul trebuie să câştigăm fiecare meci în parte.

Reporter: CFR a urcat pe locul doi în clasament. Este un loc mulţumitor pentru acest final de tur sau credeţi că se poate şi mai mult până la vacanţă?

Felice Piccolo: Obiectivul nostru este acela de a câştiga campionatul şi să ne clasăm pe prima poziţie până la pauza competiţională.

Lupta pentru titlu râmâne deschisă

Reporter: După jocurile prestate până acum, Dinamo şi CFR sunt principalele candidate la titlu sau mai crezi în revenirea altor formaţii?

Felice Piccolo: Campionatul este lung, toate echipele mai au şanse de a câştiga campionatul, dar candidatele la titlu rămân în opinia mea CFR-ul, Dinamo şi Rapid.

Reporter: Urmează o partidă, teoretic, uşoară cu Mioveniul. Poate ultima clasată să pună probleme în Gruia?

Felice Piccolo: Am învăţat că aici în România, poţi câştiga cu ocupanta primului loc şi să pierzi cu ocupanta ultimului loc din clasament, fiecare meci trebuie abordat cu maximă seriozitate!

Reporter: E crucială victoria vineri?

Felice Piccolo: Toate meciurile sunt cruciale!

„Sunt fan Juventus şi Napoli”

Reporter: După jocul cu CS Mioveni veţi încheia anul cu Steaua şi Astra, două meciuri în deplasare. Cum trebuie să joace CFR-ul pentru a lua şase puncte din şase?

Felice Piccolo: Meciul cu Steaua este unul special, deoarece de pe vremea când eram în Italia am văzut că Steaua este echipa emblemă a fotbalului românesc, de aceea aş putea spune că meciul cu ei este la fel de important precum a fost cel cu Universitatea Cluj. Astra are jucători buni mai ales în compartimentul median şi în atac, noi trebuie să abordăm meciul cu seriozitate maximă.

Reporter: Cum ţi se pare nivelul fotbalului românesc până acum?

Felice Piccolo: Aici sunt mulţi jucători foarte buni, luaţi individual, infrastructura este însă din punct de vedere calitativ mai scăzută şi aici mă refer mai ales la cum trebuie să călătorească echipele de la un oraş la altul. CFR Cluj, Steaua, Dinamo şi Universitatea Cluj sunt echipe mari şi care au şi infrastructură.

Reporter: Ai vreo echipă favorită la care ţi-ar plăcea să joci?

Felice Piccolo: Mi-ar plăcea să evoluez pentru Juventus Torino, deoarece am jucat şase ani acolo şi acolo am avut primul meu contact cu fotbalul mare, o altă echipă favorită ar fi Napoli, asta din cauza familiei şi pentru că este oraşul meu natal.

Reporter: Ce face Felice Piccolo în timpul liber la Cluj, ce îi place şi ce nu îi place în acest oraş?

Felice Piccolo: Îmi place să citesc, să mă informez tot timpul de ceea ce se întâmplă în jurul meu, am multţi prieteni clujeni. În februarie împlinesc doi ani de când mă aflu aici.

Reporter: Cu Mioveni este ultimul meci în faţa propriilor suporteri în 2011. Ai vreun mesaj pentru ei?

Felice Piccolo: Îmi place mult modul cum ei ne încurajează, tot timpul îmi dau impresia că sunt un public educat şi inteligent, ceea ce nu este un lucru deloc comun.

Piccolo, ţinut la Cluj

Italianul Felice Piccolo a fost în „cărţi” pentru un transfer la echipa italiană Hellas Verona în această vară, formaţie pregătită chiar de către fostul antrenor de la CFR, Andrea Mandorlini. Conducerea clujenilor a calculat şi şi-a dat seama că are nevoie de Piccolo în acest sezon, la fel cum a zis şi în cazul lui Roberto de Zerbi, celălalt italian de la CFR aflat pe lista lui Mandorlini. CFR Cluj – CS Mioveni va avea loc vineri, de la ora 20:30 şi va reprezenta ultimul meci în Gruia din 2011.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă