21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialFederaţia Rusă susţine că RĂZBOIUL SANCŢIUNILOR nu are legătură cu REALITATEA

Federaţia Rusă susţine că RĂZBOIUL SANCŢIUNILOR nu are legătură cu REALITATEA

Rusia a criticat vineri noile sancţiuni occidentale ce urmăresc să pedepsească Moscova pentru implicarea sa în conflictul din Ucraina şi a denunţat un "război" fără legătură cu realitatea, relatează AFP, preluat de Mediafax.

"Sancţiunile anunţate de preşedintele Obama sunt rupte de realitate" a reacţionat preşedintele Dumei ,Serghei Narîşkin care figurează şi el pe lista personalităţilor ruse afectate de sancţiuni individuale în Europa.

"Dacă nu ar fi fost aceasta, ar fi găsit altceva", a adăugat el, comparând criza actuală dintre Rusia şi UE cu situaţia de dinaintea Primului Război Mondial.

Noile sancţiuni ale Uniunii Europene, care urmăresc în special să împiedice finanţarea economiei ruse şi vizează 24 de personalităţi ruse şi ucrainene acuzate de implicare în conflictul din Ucraina, au intrat în vigoare vineri.

Preşedintele Barack Obama a anunţat joi seara noi sancţiuni împotriva Rusiei în sectoarele finanţelor, energiei şi apărării, ca răspuns la "actele ilegale" ale Moscovei în Ucraina.

 

Cele mai citite

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...
Ultima oră
Pe aceeași temă