16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialFaţa virtuală a infidelităţii

Faţa virtuală a infidelităţii

O discuţie cu tentă sexuală prin e-mail, SMS sau online cu un terţ pare să provoace pentru partener efectele cu potenţial devastator pe care le creează sentimentul de a fi înşelat, scrie The Guardian.

Aventurile clasice au devenit banale şi prea riscante. Acum, partenerii in­fi­deli iubesc pe ascuns prin e-mail, SMS sau reţele de socializare. O aventură virtuală oferă un cadru degajat şi poate fi oricând explicată sim­plu. „Nu e nimic între noi, sunt doar mesaje”, se pot scuza cei care caută relaţii noi prin inter­me­diul messenger-ului ori al reţe­lelor de socializare Hi5 sau Facebook.

Dar oare comunicarea pur vir­tu­ală este într-adevăr o infideli­tate? Se pare că o discuţie cu tentă sexuală poate crea acelaşi sentiment de trădare, cu efecte potenţial devastatoare pentru partener, scrie ziarul britanic The Guardian.

Femeile, tot mai tentate să calce strâmb

Dacă până nu demult bărbaţii de vârstă mijlocie, cu ani de căs­nicie în spate, erau conside­raţi cei infideli, situaţia s-a schimbat odată cu apariţia noi­lor căi de comunicare. În ultimul timp, numărul femeilor care au o relaţie extraconjugală a crescut, spune consilierul matrimonial Julia Cole. Con­sili­erul arată că – lucrând mai mult şi călătorind mai des – oamenii activi pot folosi reţelele sociale pentru a menţine relaţia cu cei pe care îi întâlnesc. Această interacţiune mereu la îndemână deschide foarte uşor calea către o aventură. O altă schimbare este modul în care indivizii percep sexul. Tot mai mulţi oameni îşi doresc experienţe sexuale diferite, au mai multe fantezii pe care nu îndrăznesc să le împărtăşească partenerului, dar pe care le povestesc cu uşurinţă într-o discuţie virtuală. „Am devenit o societate mai sexuală, vorbim mai deschis despre sex, ceea ce este un lucru bun, dar unii oameni au început să creadă că ratează multe experienţe dacă sunt fideli”, spune Cole. Chiar dacă metodele de consu­mare a unei relaţii extracon­ju­gale au evoluat, cauzele infide­lităţii au rămas aceleaşi. Con­form unei cercetări realizate de compania Relate, 51 la sută dintre cei care au avut o aventură spun că se simţeau neglijaţi de partener. Această senzaţie poate să apară din mai multe motive, cum ar fi un loc de muncă nou sau un copil.

Cum se poate trece peste o infidelitate

Infidelitatea nu condamnă în mod neapărat relaţia. Dar este nevoie de mult timp, uneori chiar ani, pentru ca sentimentul de trădare să dispară măcar în parte. Primul impuls la descoperirea unei infidelităţi este de a pune capăt relaţiei. Însă Julia Cole crede că nu este o decizie bună. O asemenea reacţie ar putea face ca partenerul înşelat să nu afle niciodată motivele infidelităţii. Cu toate acestea, consilierul Cole îi îndeamnă pe cei înşelaţi să se gândească bine înainte de a cere  amănunte despre aventură. Nu toate persoanele sunt în stare să asculte detaliile unei relaţii extraconjugale, fie ea fizică sau nu.

Pauzele nu sunt bune

Cole îi sfătuieşte pe cei care se găsesc într-o situaţie de acest gen să poarte o discuţie despre opţiunile pe care le au în acel moment. Însă avertizează că pauzele dintr-o relaţie sunt echivalente cu o despărţire definitivă. Primul pas pentru continuarea relaţiei este recâştigarea încre­derii pierdute. Astfel, cel infidel trebuie să întrerupă contactul cu persoana cu care a avut aventura şi trebuie să-şi respecte orice promisiune, oricât de nesemni­ficativă ar părea. Julia Cole spune însă că a cunoscut cupluri care au devenit mult mai puternice după ce unul dintre parteneri a avut o aven­tură, deoarece această experi­enţă a fost un semnal de alarmă asupra punctelor slabe ale relaţiei.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă