12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialFata din multinațională: Jos labele de pe Mexic | COMENTARIU

Fata din multinațională: Jos labele de pe Mexic | COMENTARIU

Știți dumneavoastră țara aceea în care aproape cu toții dorim să fugim?

Chiar dacă este nu prea curată privită de aproape, plină de interlopism și de chestii nu atât de „romantice” pe cât pariază imaginația noastră. Știți dumneavoastră Mexicul? Ei bine nu îl mai știți.

Deoarece orașul real și orașul din imaginație ne-a fost luat. Trump, Trump mi l-a “luat”. Așa cum a promis în campanie. Pe atunci când ziceam că îndrugă baliverne și că bancul, poanta, nonsensul ar fi ca un Zid al Berlinului să fie Zidul Mexicului. Donald Trump a semnat ordinul de construire a zidului promis în campanie.

Potrivit principiului "Mexic va plăti pentru el".

A pus parafa, zilele trecute, pe directivele pentru construcția zidului la granița Statelor Unite cu țara blamată.  Cu alte cuvinte, șeful Casei Albe a decis și măsuri împotriva orașelor care adăpostesc imigranți ilegali.

În timpul unei vizite la Departamentul pentru Securitate Internă, Trump a semnat două ordine executive. Unul dintre acestea se referă la zidul de-a lungul celor aproximativ 3.200 de kilometri de granița cu Mexicul, iar celălalt taie finanțarea federală pentru municipalitățile și statele așa-numite "sanctuare" pentru imigranți. În astfel de orașe – de exemplu, în San Francisco,  oficialitățile locale, adesea democrate, refuză să coopereze cu cele federale în acțiunile împotriva imigranților,.. Jos sombrero. 

 

Nici în Atlantida nu mai putem fugi. Jos labele de pe Mexic. (credeți că vreun marș al femeilor  ar putea scanda așa ceva?).

Președintele american a mai afirmat că vrea să construiască un zid “impenetrabil, înalt, puternic, frumos la granița de sud” a SUA! 

“O națiune fără granițe nu este o națiune”, a punctat el. Cât de penibil va fi momentul în care zidul va fi dărâmat și America va pupa în fund Mexicul, așa cum a făcut cu (virgulă) Cuba.

Dar asta va fi când probabil îl vor scoate pe Lincoln de la criogenie, căci văd că se întâmplă lucruri cam ciudate pe Tărâmul Făgăduinței.

Și atenție, asta ne mai lipsea, Zacky (Zuckerberg) vrea să devină președinte la următoarele alegeri și să ne impună realitatea virtuală pe post de “nouă religie”. Uneori îmi doresc a treia venire a lui Jesus…

 

Fata din multinațională
Fata din multinaționalăhttp://fata-din-multinationala
Fata din multinațională este pseudonimul sub care scrie comentarii despre viața obișnuită o fostă jurnalistă care acum a ales altă carieră. Din această poziție vede lumea având o perspectivă total diferită și proaspătă.
Cele mai citite

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă