20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFarmaciile constantene, la control

Farmaciile constantene, la control

Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (C.J.A.S.) Constanta au verificat in ultimele saptamani activitatea distribuitorilor de medicamente, a farmaciilor de spital si a celor cu circuit deschis din judet pentru a putea aprecia daca asa-zisa criza a medicamentelor este una reala. Controalele au vizat, printre altele, existenta autorizatiilor si controlul cantitativ-valoric al gestiunii farmaciilor. Controlul s-a derulat, de altfel, in intreaga tara din ordinul Ministerului. Echipele de control care au trecut pragurile farmaciilor au verificat stocurile de medicamente, intrarile din ultima perioada, precum si comenzile onorate, verificarile vizand in special medicamentele din import. Potrivit celor declarate de directorul C.J.A.S., dr. Liviu Mocanu, aceste controale s-au desfasurat la toate farmaciile cu circuit inchis, care asigura aprovizionarea cu medicamente a spitalelor, cat si la farmaciile cu circuit deschis.

 

Conducerea Casei a dispus verificarile la stocurile din farmacii pentru a se vedea daca intr-adevar s-a epuizat stocul de medicamente din import sau daca este doar o forma de presiune a importatorilor si distribuitorilor pentru a determina scumpirea medicamentelor. Au fost vizate in acest control, in special, cateva medicamente, care sunt primele in topul valorii si consumului si care se regasesc atat in cele patru programe nationale, cat si pe listele de compensate A, B si C.

» Neregului
Mocanu a declarat ca singurele nereguli depistate au fost descoperite la doua unitati farmaceutice din Eforie Nord, unde nu exista afisaj in exteriorul farmaciilor si nu era afisat programul de lucru, motiv pentru care acestea vor fi sanctionate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă