17 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Fără apă, din cauza datoriilor

După ce aproximativ un an de zile au refuzat sistematic să încheie convenţiile de facturare cu SC RAJA, locatarii din nouă blocuri ale cartierului Columbia din Cernavodă au fost debranşaţi de la reţeaua de apă.

Mobilizare impresionantă a forţelor de ordine în cartierul Columbia din oraşul Cernavodă. SC RAJA a demarat, începând de ieri, o amplă acţiune de debranşare de la reţeaua de alimentare cu apă a datornicilor. Primele nouă blocuri dintr-un total de 118 au rămas fără apă ieri, nu fără proteste vehemente din partea locatarilor. Pentru a evite incidentele, echipele RAJA au fost însoţite permanent de lucrători ai unei firme de pază, jandarmi şi poliţişti pe toată durata operaţiunii, lucru care nu i-a împiedicat însă pe restanţieri să înjure autorităţile şi să ameninţe salariaţii societăţii de apă.

„Este o soluţie neplăcută, dar singura care îi poate determina pe consumatori să intre în legalitate. Am iniţiat demersuri încă din primăvara anului 2010 pentru a-i determina pe locatari să intre în legalitate”, a precizat Adrian Vonica, şeful Centrului Zonal Vest RAJA. Acesta a explicat că 118 blocuri din cartierul Columbia nu au plătit de ani buni apa, nu vor să se constituie în asociaţii, nu vor să încheie convenţii, în fine au refuzat toate propunerile regiei de a intra în legalitate. Potrivit şefului centrului RAJA, datoriile locatarilor celor 118 blocuri sunt de aproape 80.000 de lei. Aproximativ 4.000 de locuitori ai cartierului Columbia nu îşi achită consumul de apă, număr ce reprezintă 10% din populaţia oraşului. În această situaţie, societatea i-a notificat pe datornici şi a trecut la debranşarea acestora. Restanţierii au două modalităţi prin care vor putea primi din nou apă rece: încheierea de convenţii cu plata la zi a restanţelor sau eşalonarea datoriilor.

* Alte 109 blocuri au ajuns pe lista neagră din cauza datoriilor şi vor fi debranşate în perioada următoare.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă