11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialEXPLOZIILE DIN BOSTON: Ce planuri aveau fraţii Ţarnaev pentru zilele de după...

EXPLOZIILE DIN BOSTON: Ce planuri aveau fraţii Ţarnaev pentru zilele de după atentat

Cei doi suspecţi în dublul atentat din Boston pare că intenţionau să se ducă la New York să “petreacă”, atunci când au fost urmăriţi, săptămâna trecută, a declarat miercuri şeful poliţiei din New York, Ray Kelly, potrivit Mediafax.

“Informaţia pe care noi am primit-o era despre o petrecere” la New York, a declarat Kelly pentru presă, evocând ceea ce Djohar Ţarnaev le-ar fi spus anchetatorilor.

Citeşte şi Cine a plănuit ATACURILE DIN BOSTON? DEZVĂLUIRILE făcute de singurul suspect rămas în viaţă

Fraţii Ţarnaev au vorbit, de asemenea, despre “Manhattan” în autoturismul pe care l-au furat joia trecută, sub ameninţarea unei arme. Proprietarul maşinii a reuşit să fugă când fraţii s-au oprit la o benzinărie şi le-a povestit anchetatorilor ce a auzit.

Tamerlan şi Djohar Ţarnaev “vorbeau în rusă sau cecenă, o limbă pe care şoferul nu o înţelegea. Însă crede că a auzit cuvântul «Manhattan» în conversaţia lor. Potrivit puţinelor informaţii pe care le avem, se poate să fi vorbit despre a veni la New York să petreacă”, a spus Kelly.

Potrivit The Boston Globe, proprietarul autoturismului a povestit poliţiei că cel mai mare dintre fraţi l-a ameninţat cu arma spunându-i “tocmai am omorât un poliţist. Am aruncat în aer maratonul şi acum plecăm spre New York. Aşa că nu te pune cu noi”.

Citeşte şi Atacatorul din Boston a încercat să se sinucidă. “Şi-a băgat pistolul în gură şi a tras”

Cei doi fraţi au fost prinşi în apropiere de Boston, la scurt timp după ce au furat maşina. Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia, Djohar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, a fost grav rănit.

El a fost arestat vineri seară, după ce a fost găsit ascunzându-se într-o barcă, şi spitalizat. Starea sa de sănătate era considerată “satisfăcătoare” miercuri, potrivit FBI, care citează Centrul medical Beth Israel Deaconess, unde se află.

Acuzat de utilizare de arme cu potenţial de distrugere major, acesta riscă pedeapsa cu moartea.

Atentatul comis la maratonul din Boston, la 15 aprilie, s-a soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi.

Citeşte şi EXPLOZII BOSTON. FBI îl interogase în 2011 pe unul dintre presupuşii autori ai atentatelor

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă