16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO LIVE. Nou atentat cu mașină-capcană în centrul Turciei. Armata...

FOTO + VIDEO LIVE. Nou atentat cu mașină-capcană în centrul Turciei. Armata a confirmat bilanțul: 13 soldați au murit, peste 55 de persoane, printre care și civili, au fost rănite. Erdogan acuză militanții PKK

UPDATE 15.00: Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că responsabili pentru atacul cu bombă soldat cu moartea a 13 persoane și rănirea a peste 55, sunt militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), informează Reuters, citat de Agerpres.

Într-un comunicat, Erdogan a declarat că „organizația teroristă separatistă” este responsabilă pentru atac, adăugând că astfel de 
atacuri nu sunt independente de evoluțiile din Irak și Siria. Erdogan folosește frecvent termenul “organizație teroristă separatistă” pentru a se referi la PKK, considerată o grupare teroristă de Statele Unite, Turcia și Uniunea Europeană.


11.00: Bilanțul victimelor, anunțat de publicațiile din Turcia, a fost confirmat de Armata turcă, potrivit Hurriyet Daily News. Soldații care au murit nu ocupau funcții înalte. Potrivit sursei citate, ei primiseră permisiunea să plece de la bază în oraș.

Armata mai precizează, într-un comunicat, că răniții sunt la spital și primesc îngrijiri medicale. Printre ei s-ar afla și civili.

Pentru moment, atacul nu a fost revendicat, însă un oficial turc, Veysi Kaynak, leagă explozia de cele două care au avut loc, sâmbăta trecută, lângă stadionul echipei Besiktas din Istabul, revendicate, la începutul săptămânii, de o grupare afiliată PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan).

„Modul în care s-a produs explozia cu mașină-capcană seamănă cu cele de lângă Besiktas”, a declarat el în fața reporterilor, potrivit Reuters.


10.11: 13 soldați au murit și alte 48 de persoane au fost rănite, sâmbătă dimineața, în explozia care a avut loc în apropierea universității Ericyes, potrivit Hurriyet Daily News.

Surse medicale din Kayseri au confirmat că mai multe persoane au fost ucise și altele au fost rănite în explozia care a vizat un autobuz.

Potrivit unui oficial turc, Veysi Kaynak, explozia a vizat soldații dintr-un autobuz.


Un autobuz care transporta soldați a fost vizat, sâmbătă dimineața, de un atac cu bombă, în apropierea Universității Ericyes din centrul Turciei. Zeci de persoane au fost rănite, potrivit unor surse de securitate citate de Hurriyet Daily News.

La locul incidentului au fost trimise mai multe ambulanțe. Potrivit agenției Dogan, explozia a vizat un autobuz care trecea pe lângă o mașină în care s-ar fi aflat materiale explozive.

Atacul vine la o săptămână după ce 40 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite, într-un atac care a avut loc în apropierea unui stadion din Istanbul.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă