20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEximBank - Banca anului în 2011

EximBank – Banca anului în 2011

EximBank a fost desemnată „Banca anului 2011” pentru dinamica înregistrată anul trecut şi pentru suportul acordat economiei româneşti.

Premiul, acordat în cadrul Galei „Oamenii Anului 2011” – organizată de Nine O’Clock, a fost ridicat de Ionuţ Costea, preşedintele EximBank, care a mulţumit societăţilor comerciale ce au abordat EximBank cu mai multă încredere şi au permis astfel menţinerea indicatorilor financiari ai băncii în zona pozitivă.

„Decernarea acestui premiu reprezintă o recunoaştere a faptului că EximBank a făcut progrese notabile în direcţia dinamizării activităţii şi a rezultatelor financiare: o expunere totală în 2011 de aproape trei ori mai mare faţă de 2008 şi un volum al garanţiilor acordate de aproape nouă ori mai mare comparativ cu 2008”, a spus Ionuţ Costea.

Preşedintele EximBank a adăugat că principalul obiectiv al băncii în 2012 rămâne creşterea încrederii firmelor în calitatea serviciilor bancare oferite pentru susţinerea economiei naţionale – în general, şi cu prioritate a exportatorilor, IMM-urilor şi societăţilor comerciale care au proiecte derulate cu finanţare europeană.

Pe parcursul anului trecut EximBank şi-a adăugat în palmares şi alte premii – „Cel mai bun produs bancar”, „Premiul pentru cea mai bună rentabilitate a activelor şi cei mai eficienţi angajaţi”, „Cea mai bună strategie bancară în 2011″, „Cea mai dinamică bancă în perioada post-criză” – ca urmare a creşterii constante a implicării băncii în dezvoltarea mediului de afaceri.

EximBank este o instituţie specializată al cărui portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă