24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialExecuție colectivă în Irak. 42 de militanți islamiști sunniți, spânzurați

Execuție colectivă în Irak. 42 de militanți islamiști sunniți, spânzurați

Zeci de militanți islamiști sunniți, condamnați pentru terorism, au fost spânzurați, duminică, în Irak. Este cea mai mare execuție colectivă de anul acesta, fiind vorba despre 42 de persoane. Cei executați erau acuzați de diferite atentate; printre altele, ei uciseseră membri ai forțelor de securitate și detonaseră automobile-capcană, potrivit Agerpres.

Execuția este considerată și o urmare a cererilor șiiților ca sistemul judiciar să reacționeze mai dur, după ce un atentat sinucigaș al sunniților la Nassiriya, în sudul Irakului, s-a soldat pe 14 septembrie cu cel puțin 60 de morți. Duminică, ministerul justiției de la Bagdad a comunicat că execuția a avut loc chiar în Nassisriya, într-o închisoare, și că rudele victimelor teroriștilor au fost invitate să asiste la spânzurătoare.

Organizația pentru drepturile omului Amnesty International a declarat luni că "execuția în masă este o etalare șocantă a aplicării pedepsei cu moartea de către autoritățile irakiene, în încercarea de a arăta că reacționează la amenințările la adresa securității."

În urmă cu trei luni, în Irak au mai fost executați 14 teroriști.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă