15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialEvacuări pe o insulă din Canare, afectată de o serie de cutremure

Evacuări pe o insulă din Canare, afectată de o serie de cutremure

Aproximativ 50 de persoane, inclusiv turişti, au fost nevoite să părăsească marţi seara casele situate pe flancul unui vulcan, pe o insulă spaniolă din arhipelagul Canarelor, afectată de o serie de cutremure, au anunţat miercuri autorităţile locale, citate de AFP, potrivit Mediafax.

Ritmul cutremurelor înregistrate pe mica insulă vulcanică El Hierro din Atlantic, cu aproximativ 11.000 de locuitori, s-a intensificat din iulie, locuitorii temându-se de apropierea unei erupţii.

Evacuarea a fost ordonată marţi în municipalitatea din La Frontera, pentru protejarea persoanelor care locuiesc pe un flanc al vulcanului “de eventuale căderi de pietre” provocate de activitatea seismică, a declarat un oficial din cadrul primăriei.

“Nu ne aşteptăm la o erupţie iminentă”, a subliniat oficialul.

În total, 53 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele. Majoritatea au putut să îşi găsească un loc unde să stea, dar 15 dintre ele, între care mai mulţi turişti, au fost cazate într-un cămin studenţesc.

“Beam un pahar de vin ieri (marţi) seara, când agenţi din Garda Civilă au venit să ne ceară să evacuăm” zona, a declarat Tuengen Maier, în vârstă de 62 de ani, un turist german aflat în vacanţă pe această insulă de zece zile.

După o noapte petrecută în căminul pentru studenţi, el şi soţia sa au hotărât să îşi încheie vacanţa pe insula vecină, Tenerife.

“Vom merge să ne recuperăm bagajele în această dimineaţă (miercuri). Nu mai putem rămâne mult timp. Este prea periculos”, a adăugat el.

Insula a fost afectată de 8.000 de unde seismice de la 19 iulie, potrivit Institutului Geografic Naţional spaniol.

Majoritatea cutremurelor sunt imperceptibile pentru locuitorii de pe insulă. Cutremurul cel mai intens, din noaptea de marţi spre miercuri, a atins magnitudinea de 3,4.

Cele mai citite

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Calificare istorică! Corvinul Hunedoara, în finala Cupei României

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Cupei României, după ce a învins-o pe teren propriu pe FC...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...
Ultima oră
Pe aceeași temă