20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA transformă Eurovisionul într-un “fenomen global”

SUA transformă Eurovisionul într-un “fenomen global”

Concursul muzical Eurovision va fi transmis pentru prima dată în direct, în Statele Unite, prin Logo TV, canal al Viacom, a anunţat luni European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume.

"Concursul muzical Eurovision devine acum un fenomen global", a spus Jon Ola Sand, supervizor executiv al concursului, informeaza The Hollywood Reporter, citat de ziare.com.

Cu toată bucuria EBU, jurnaliştii americani nu prea au cuvinte de laudă pentru Eurovision şi spun că este o competiţie cunoscută pentru momentele sale muzicale “de prost gust”.

Logo, care este disponibil în aproximativ 50 de milioane de gospodării, va transmite finala celei de-a 61-a ediţii a Eurovision, care va avea loc pe 14 mai, începând cu ora 15.00. De asemenea, competiţia va fi transmisă online prin LogoTV.com, disponibil şi pe aplicaţie mobilă.

Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfăşura la Stockholm, Suedia, după ce, anul trecut, Mans Zelmerlow a câştigat competiţia cu piesa "Heroes".

Semifinalele concursului se vor desfăşura pe 10 şi 12 mai. În finală vor participa 20 de finalişti şi reprezentanţi ai Franţei, Germaniei, Italiei, Spaniei şi Marii Britanii, precum şi cel al Suediei.

Eurovision 2016 va fi difuzat în 42 de ţări, precum China, Noua Zeelanda, Kazakhstan, Kosovo şi Portugalia, mai precizeaza The Hollywood Reporter.

Anul trecut, concursul a fost urmărit de aproximativ 200 de milioane de telespectatori din întreaga lume. Tema ediţiei de anul acesta este "Come Together".

Sistemul de votare la Eurovision a fost modificat anul trecut. Acum, va fi anunţat, mai întâi, votul juriului fiecărei ţări, apoi cel al telespectatorilor.

România nu mai are dreptul de a participa la Eurovision 2016, a anunţat EBU pe 22 aprilie, din cauza datoriilor neplătite de televiziunea publică.

Ca urmare a retragerii serviciilor de membru de la TVR, după neplata datoriilor, televiziunea nu va avea acces la semnalul transmis de la Stockholm, şi, astfel, nu va putea difuza Eurovision Song Contest 2016.

Televiziunea Română trebuia să plătească către EBU o datorie totală de 16 milioane de franci elveţieni.

Cele mai citite

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă