13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialEuroparlamentarul german Markus Ferber va iniţia procedura de SUSPENDARE a României din...

Europarlamentarul german Markus Ferber va iniţia procedura de SUSPENDARE a României din Consiliul European. Alţi doi eurodeputaţi cer CE să analizeze situaţia din România. Află motivul!

UPDATE Eurodeputaţii Alain Lamassoure şi Elmar Brok, preşedinţii unor comisii din Parlamentul European, cer Comisiei Europene să urmărească atent evoluţia politică de la Bucureşti şi să prezinte un raport care ar putea conduce la suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul European. Citeşte mai mult AICI.

 

Liderul eurodeputaţilor creştin-democraţi germani va iniţia procedura de suspendare a României din Consiliul European pentru „lipsa standardelor minime funcţionării statului de drept”, scrie adevarul.ro.

Eurodeputatul Markus Ferber, preşedinte al delegaţiei Germaniei (CSU-CDU), din Parlamentul European, bun cunoscător al scenei politice româneşti, a declarat că va iniţia demersurile pentru o sancţiune fără precedent împotriva României din cauza pericolelor care ameninţă statul de drept.

„Sunt extrem de îngrijorat în legătură cu situaţia din România. Ceea ce se întâmplă este împotriva spiritului şi principiilor Uniunii Europene. Voi contacta Comisia Europeană şi instituţiile europene pentru a face toţi paşii necesari în vederea suspendării voturilor României din Consiliul European, pentru lipsa asigurării standardelor minime funcţionării statului de drept”, a declarat Ferber.

Potrivit eurodeputatului german, procedura nu va fi una uşoară, fiind nevoie de vot în Parlamentul European.

Ferber se arată dezamăgit de poziţia socialiştilor şi a liberalilor, care au refuzat o dezbatere în plen, la Strasbourg, pe tema situaţiei din România. Întrebat dacă, în astfel de condiţii, monitorizarea Comisiei Europene asupra justiţiei româneşti ar trebui continuată, eurodeputatul german a spus: „Categoric, da. Este necesar ca un control să continue”, a spus Ferber, referindu-se apoi şi la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă