13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialEtnobotanicele "aproape" interzise în sectorul 6

Etnobotanicele “aproape” interzise în sectorul 6

“Magazinele de vise” aflate la o distanţă mai mică de un kilometru de şcoli nu vor mai putea funcţiona în Sectorul 6 al Capitalei, după ce consilierii locali au aprobat, marţi, proiectul privind interzicerea comercializării substantelor halucinogene, etnobotanice şi asimilate acestora, informează Mediafax.

Potrivit proiectului iniţiat de primarul Cristian Poteraş, este interzisă comercializarea substanţelor halucinogene, a oricărui tip de substanţe etnobotanice şi asimilate acestora, plante, prafuri şi ceaiuri de acest fel şi în acest scop, cu efecte halucinogene, euforice cât şi cu efect similar acestora, în orice formă ori ambalaj de prezentare, pe o rază de un kilometru în jurul unităţilor de învăţământ, spaţiilor destinate procesului de învăţământ, unităţilor de cercetare ştiinţifică, bibliotecilor, căminelor, internatelor, cantinelor, caselor de cultură ale studenţilor, caselor corpului didactic, caselor universitare, taberelor şcolare, bazelor şi complexelor cultural-sportive, parcurilor şi locurilor de agrement, palatelor şi cluburilor copiilor şi elevilor de pe raza Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti.

Acordurile şi autorizaţiile de funcţionare eliberate de Primăria Sectorului 6 pentru agenţii comerciali care au magazine la o distanţă mai mică de un kilometru de unităţile de învăţământ vor fi anulate.

“Se constată că în ultima vreme (cca. 9 luni), consumul anumitor «plante sau îngrăşăminte» pentru plante ambalate în doze mici atinge o cotă alarmantă în rândul tineretului şcolar-liceal şi al consumatorilor de droguri care din lipsă de mijloace financiare recurg la aceste «plante» pentru a-şi atinge scopul. Efectele consumului duc la îmbolnăviri grave în rândul consumatorilor şi nu în ultimul rând la deces”, potrivit raportului de specialitate al proiectului.

Cei care comercializează aceste produse dau dovadă de o totală nepăsare faţă de efectele de multe ori cu urmări tragice, ireparatorii, ale consumului acestor produse, fiind interesaţi numai de câştigul financiar imediat, se mai arată în raportul de specialitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă