25.2 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Eticheta Tariceanu

Categoric, Tariceanu nu este un parinte bun. Indata ce pustiul sau teribilist a facut ceva ce taticu' a considerat a fi o greseala, in loc sa discute serios cu el, sa vada daca nu cumva juniorul are dreptate, l-a pus pe genunchi si i-a aplicat o corectie de sa-i mearga fulgii. Un bun parinte nu ii pune copilului bagajele la usa de indata ce apare un conflict. Cristian Boureanu este totusi cel care a ajutat mult partidul, mai ales din pozitia de lider al filialei de tineret pe care a condus-o cativa ani. Practic, a crescut impreuna cu PNL.
Socheaza masiva desfasurare de forte a seniorilor liberali fata de un singur junior. Ministri, parlamentari si insusi presedintele PNL s-au repezit sa-l puna la zid pe cel care acuzase ca anumiti lideri liberali negociaza cu PSD, iar aceasta aplecare catre compromisul cu social-democratii dauneaza grav actualei coalitii de guvernamant. El a oferit ieri si exemple grave. Sanctionarea prin excluderea pentru un an, departe de a stinge conflictul, l-a amplificat. Tariceanu a dorit sa dea un avertisment sever si altora care vor mai indrazni sa critice actiunile si deciziile actualei conduceri a PNL. Dar, pentru ca nu a aplicat aceeasi unitate de masura si in cazul gastii de limbuti care de multe ori au tensionat relatiile cu partenerii de guvernare ori cu presedintele tarii, galagiosi carora, mai mult, le-a luat apararea, argumentatia premierului nu este credibila. Tariceanu spune de sus ca sanctionatul „nu este o miza in PNL” pentru care sa se piarda sedinte in sir. Afirmatia premierului, potrivit careia nu este interesat de ceea ce spun criticii sai din PNL, poate insemna inceputul sfarsitului sau in calitate de lider de partid.
Daca premierul Tariceanu a gestionat problema dandu-l afara din partid pe juniorul liberal, Mihai Hardau este primul ministru al Educatiei care, inainte de a lua o decizie in privinta directoarei Scolii Centrale, a considerat important sa afle ce au de spus copiii. Mai mult decat atat, s-a dus el insusi la scoala, nu i-a chemat pe profesori, elevi si parinti la el, la minister, de unde sa poata sa le vorbeasca superior, ca o gazda ce are dreptul sa-si impuna punctul de vedere. Indiferent ce masura va adopta, daca va accepta sau nu destituirea directoarei, ministrul Hardau a facut ceea ce nici un predecesor al sau nu a considerat necesar. A ascultat toate partile implicate in conflict, inclusiv pe elevi. Decizia sa este fundamentata pe argumentele tuturor partilor. Deoarece este importanta inclusiv opinia tinerei generatii, cum gandeste, cum actioneaza, de ce sustine o anumita idee si nu alta. Aplecarea catre intelegerea si sustinerea elevilor pentru a-i ajuta sa depaseasca un moment dificil pentru ei reprezinta un semnal ca in aceste conditii se poate incepe intr-adevar si reformarea invatamantului. Pentru ca asa trebuie procedat. Trebuie acceptata nu numai opinia profesorilor, ci si a parintilor, a elevilor si, poate daca se asaza cu totii la aceeasi masa, se poate concepe impreuna cu Ministerul Educatiei o strategie coerenta, viabila, care sa ajute dezvoltarea copilului, nu sa o franeze. Daca Mihai Hardau reuseste sa ajute la rezolvarea inclusiv a gravei probleme a protectiei copiilor in scoli, prin colaborare cu Politia si Jandarmeria, meritul sau va fi cu atat mai mare. Altfel, expunerea de la o varsta frageda la acte de violenta ori lasarea celor mici la indemana traficantilor de droguri inseamna complicitate la comiterea unei crime abominabile impotriva viitorului tarii.
Sustinatorii libertatii de expresie in PNL au vorbit inclusiv despre desprinderea, prin aplicarea politicii pumnului in gura, a lui Tariceanu de propriul partid. Ca o eticheta lipita gresit care cade de pe coperta unei carti scrise de mai multi autori…

Ultima oră
Pe aceeași temă