20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialEstrella Ştefănescu, şefa din CFR arestată pentru luare de mită, eliberată de...

Estrella Ştefănescu, şefa din CFR arestată pentru luare de mită, eliberată de CAB

Șefa Serviciului urmărire transporturi din CFR, Estrella Ştefănescu, arestată pentru luare de mită, a fost eliberată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care a admis contestaţia ei şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, informează Mediafax

Decizia de vineri a CAB este definitivă.

Estrella Ştefănescu şi omul de afaceri Iorgu Ganea, de la care aceasta ar fi primit mită pentru favorizarea firmelor lui la licitaţii, au fost arestaţi preventiv în 20 februarie. În ceea ce îl priveşte pe Ganea, magistraţii au dispus menţinerea arestului preventiv.

În 2011, directorul Regiotrans, la solicitarea Estrellei Ștefănescu, s-a ocupat de efectuarea reviziei la autoturismul proprietate personală a funcţionarului, la o firmă din Brașov. În această perioadă, Estrella Ștefănescu s-a întâlnit cu Costel Comana, în secret, la sediul Regiotrans și RC-CF Trans.

Citește și: GALERIE FOTO & VIDEO. Milionarul român Costel Comana a fost găsit mort în toaleta unui avion

Redăm stenograme din dosar, care prezintă o discuție între Estrella Ștefănescu șidirectorul Regiotrans, Florin Hărădean:

ŞTEFĂNESCU ESTRELLA : Da. E nasol, adică sîntem într-o perioadă în care într-adevăr, orice vorbeşti, orice, e înregistrat, stocat şi dacă vreodată vrei şi tu ceva de la viaţă îţi scoate astea în faţă! Dacă nu vrei nimica te lasă dracului cu alea cu tot.

ŞTEFĂNESCU ESTRELLA: Nu mă duc până la mare, că mie nu-mi place marea!
HĂDĂREAN FLORIN: E, na!?

ŞTEFĂNESCU ESTRELLA: Mie nu-mi place marea!
HĂDĂREAN FLORIN: Măcar aşa să-ţi tragi picioarele prin nisip!

ŞTEFĂNESCU ESTRELLA: Ei, aşa să mă uit pân’ la ea, m-oi duce că mă târăsc ăştia cred!

HĂDĂREAN FLORIN: ..pe plajă!

ŞTEFĂNESCU ESTRELLA: Dacă crezi că m-aş duce singură te înşeli! Da’ constănţenii haideţi doamnă să mergem, haideţi să ..da’ s-au şi bucurat când mă duc.

HĂDĂREAN FLORIN: Da?

ŞTEFĂNESCU ESTRELLA: Că le-am povestit că să-mi caut o cameră de rezervă, că nu-ţi mai spun că nu ne-a dat bani de delegaţie!

HĂDĂREAN FLORIN: Păi cum să mergi fără delegaţie?

ŞTEFĂNESCU ESTRELLA: Uite aşa, nu mi-au dat bani de delegaţie, că mi-i dă, că n-a avut acuma şi mi-i dă ei când m-oi întoarce!

HĂDĂREAN FLORIN: Când te întorci, e, lasă!

ŞTEFĂNESCU ESTRELLA: Da.

HĂDĂREAN FLORIN: Sînt economisiţi!

În aceeaşi cauză, se fac acte de urmărire penală şi faţă de SC Regiotrans SRL Braşov, pentru utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, Florin Hădărean directorul firmei, pentru complicitate la dare de mită, şi Gheorghe Valentin Ciapraz, pentru complicitate la dare de mită.

Citește și: EXCLUSIV. INTERCEPTĂRI din dosarul ”Mită la CFR”. Directoarea Estrella Ștefănescu: ”Orice vorbeşti, orice, e înregistrat, stocat”

De asemenea, sunt urmăriţi penal Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Direcţiei Feroviare din cadrul Direcţiei Generale Transport şi Infrastructură – Ministerul Transporturilor, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, şi Costache Nicolau, director general al Regionalei Căi Ferate Braşov, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase pentru altul (două acte materiale) şi luare de mită în formă continuată (trei acte materiale).

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă