2.6 C
București
vineri, 6 decembrie 2024
AcasăSpecialEstimare pentru 2050. Terra va avea 10 miliarde de locuitori. România va...

Estimare pentru 2050. Terra va avea 10 miliarde de locuitori. România va avea cu șase MILIOANE de locuitori mai puțin

Populația mondială va atinge 9,9 miliarde de indivizi în 2050, o creștere cu 33% în raport cu cei 7,4 miliarde de oameni din prezent, conform unui studiu publicat joi de ONG-ul american Population Reference Bureau (PRB), relatează sudinfo.be citat de Agerpres.

În 2050 India va fi țara cu cel mai mare număr de locuitori – 1,708 miliarde, depășind astfel China. Potrivit estimării, pragul de zece miliarde de locuitori al planetei va fi atins în 2053, iar creșterile cele mai spectaculoase de populație le vor înregistra Nigeria și Pakistan.

În 2016, țara cu cea mai mare populație a lumii este China (1,378 miliarde de locuitori), după care urmează India (1,329 miliarde) și la mare distanță SUA (324 milioane), Indonezia (259 de milioane), Brazilia (206 milioane), Pakistan (203 milioane) și Nigeria (187 milioane).

În următorii 34 de ani, India va deveni țara cu cea mai numeroasă populație, în fața Chinei, a cărei populație va scădea la 1,344 de miliarde, și a SUA (398 milioane). Nigeria va avea un număr de locuitori mai mult decât dublu față de 2016, respectiv de 398 de milioane. Pe următoarele locuri se vor afla Indonezia (360 de milioane), Pakistanul (344 de milioane) și Brazilia (226 de milioane).

Pe lângă China, a cărei populație se va reduce până în 2050 cu 34,1 milioane de locuitori, principalele scăderi se vor înregistra în Japonia (—24,7 milioane), Germania (—9,6 milioane), Ucraina (—9,1 milioane), Rusia (—7,9 milioane), România (—6,4 milioane) și Spania (—3,5 milioane).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, într-un moment economic critic: Investitorii cer măsuri urgente pentru redresare

România traversează o situație economică dificilă, marcată de cele mai ridicate deficite gemene din istoria recentă, atrage atenția Consiliul Investitorilor Străini (FIC). Organizația subliniază necesitatea...

Elena Lasconi, despre anularea alegerilor: „Statul român a călcat în picioare democrația și aruncă țara în anarhie”

Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale, a criticat dur decizia Curții Constituționale de anulare a primului tur al alegerilor din 24 noiembrie. Lasconi...

Alegerile electorale reaprind dezbaterea despre capitalul românesc în sectorul bancar

Tensiunile politice generate de rezultatele neașteptate din primul tur al alegerilor prezidențiale au adus din nou în discuție echilibrul dintre capitalul românesc și cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă