19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialEȘEC. Ţările europene nu au ajuns la un acord privind sancțiunile împotriva...

EȘEC. Ţările europene nu au ajuns la un acord privind sancțiunile împotriva Rusiei

Ambasadorii celor 28 de state membre UE se vor reuni și joi la Bruxelles, după ce miercuri nu au reușit să ajungă la niciun acord cu privire la punerea în aplicare a unor noi sancţiuni decise săptămâna trecută împotriva Rusiei, a anunţat o sursă europeană, citată de AFP și preluată de Mediafax.

Ambasadorii "se vor reuni din nou mâine pentru a continua discuţia cu privire la sancţiuni, ceea ce va permite o nouă evaluare a situaţiei de pe teren în Ucraina şi "consultări suplimentare", a afirmat această sursă.

Comisia Europeană anunţa marţi că UE va decide miercuri dacă va aplica sau va suspenda noile sancţiuni economice adoptate împotriva Rusiei.

În acelaşi timp însă era invocată posibilitatea ca statele membre, dintre care multe se tem de o repercusiune a sancţiunilor asupra economiilor lor sau le consideră inoportune după acordul de încetare a focului, să îşi acorde mai mult timp.

Pachetul de noi sancţiuni asupra căruia s-a convenit luni prevede în special restrângerea accesului la pieţele de capital pentru marile companii petroliere şi de apărare ruseşti. Detaliile nu vor fi făcute publice decât în cazul în care se va decide punerea lor în aplicare.

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Prăpăd în rândul antreprenorilor. A crescut cu 40% numărul firmelor radiate

Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă