16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialEscaladă pe crestele Domogledului

Escaladă pe crestele Domogledului

Peste 150 de sportivi căţărători au fost prezenţi în weekend-ul trecut în Băile Herculane.

Devenit deja tradiţional concursul de escaladă „Herculane Climbing Open” este considerat de către specialişti cel mai greu concurs din ţară. Anul acesta peste 150 de sportivi au venit la Herculane pentru a-şi demonstra talentul la căţărare.

Competiţie cu 15 trasee

Deja tradiţionalul „Herculane Climbing Open” a ajuns la zece ani de existenţă şi de dezvoltare a escaladei în Valea Cernei, un adevărat leagăn al alpinismului bănăţean. Pentru că este un an jubiliar, membrii Clubului Sportiv „Alternative” au încercat să aducă noutăţi în desfăşurarea evenimentului.

Categoriile de concurs au fost, ca şi în anii anteriori, Masters, cu opt trasee, şi Open, cu şapte trasee.
Anul acesta concursul s-a desfăşurat chiar în cariera de unde clubul sportiv Alternativ a pornit o acţiune de reamenajare a tuturor traseelor de escaladă, dar şi de amenajare a unor trasee noi, care au putut fi parcurse în cadrul categoriei Masters.

Cariera este o zonă tradiţională din Herculane, dar starea traseelor s-a degradat încet-încet, fapt pentru care acestea au fost reamenajate de alpinişti, iar zona a fost inclusă în traseele din ultima zi a competiţiei.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...

Cresc salariile la unii bugetari. Alți bugetari amenință că fac grevă

Unele categorii de bugetari vor beneficia de salarii majorate, conform unei viitoare Ordonanțe de Urgență. Guvernul Ciolacu are, printre documentele de pe ordinea de zi...

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă