10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialErste vizează preluarea a jumătate din participaţiile minoritare la BCR

Erste vizează preluarea a jumătate din participaţiile minoritare la BCR

Erste şi-a propus să ajungă la înţelegeri cu acţionarii minoritari ai BCR pentru preluarea a jumătate din participaţiile deţinute de aceştia, urmând ca pentru restul să încheie acorduri anul următor, a declarat, vineri, într-o conferinţă, directorul general al grupului austriac, Andreas Treichl, relatează Mediafax.

Grupul nu va încheia o înţelegere la pachet pentru participaţiile deţinute de cele patru SIF-uri la BCR, a spus Treichl.

Erste a semnat, deja, contractul final pentru preluarea participaţiei SIF Muntenia (SIF4) la BCR.
Dintre cele patru SIF-uri rămase, grupul are un acord de principiu cu SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Oltenia (SIF5). SIF Moldova (SIF2) a fost singura societate care nu a semnat acordul de principiu.

“Nu vor veni la pachet. Fiecare SIF are propriul program. Vizăm jumătate din participaţii până la sfârşitul anului, iar restul anul următor”, a afirmat Treichl, după ce a fost întrebat dacă grupul se va înţelege cu toate cele patru SIF-uri la pachet în privinţa participaţiilor minoritare.

Acordul de principiu semnat cu cele patru SIF-uri prevede preluarea unui pachet de 24,12% din acţiunile BCR, prin mai multe operaţiuni care presupun plata în numerar şi schimb cu titluri emise de grupul austriac.

Trei din cinci SIF-uri au aprobat în AGA valorificarea titlurilor deţinute la BCR, iar adunările generale ale acţionarilor la SIF Banat-Crişana şi SIF Transilvania sunt programate pentru 3 noiembrie, respectiv 31 octombrie.

Acţionarii SIF Moldova au fost convocaţi pe 26 noiembrie pentru a discuta contractele care urmează să fie negociate cu Erste privind vânzarea acţiunilor deţinute la BCR şi pentru a mandata Consiliul de Administraţie să finalizeze tranzacţia.

Cele cinci SIF-uri deţin cumulat o participaţie de 30,11% din acţiunile BCR.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă