15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialEmoţii europene pentru CFR

Emoţii europene pentru CFR

Campioana României îşi va afla mâine adversarul din şaisprezecimile de finală ale Europa League, o primă etapă în drumul către marea finală visată în Gruia.

 

CFR Cluj va avea, pentru prima oară în cei peste 100 de ani de existenţă, emoţii la o tragere la sorţi europeană din luna decembrie. Datorită parcursului bun din grupa H a Ligii Campionilor, formaţia din Gruia a terminat pe locul trei şi a obţinut calificarea în primăvara Europa League. Astfel, se va afla în urna pentru tragerea la sorţi a meciurilor din şaisprezecimile celei de- a doua competiţii europene, care va avea loc mâine, la sediul UEFA din localitatea elveţiană Nyon. Pentru că a obţinut puncte destule în grupa din Liga Campionilor, CFR-ul va fi în urna capilor de serie mâine după-amiază, însă acest lucru nu pare a-i salva mai deloc pe elevii lui Paulo Sergio.

Aşa-zisă urnă a nefavoritelor este plină de echipe cu greutate în fotbalul european, printre care se numără Inter Milano, Napoli, Ajax Amsterdam, Dinamo Kiev sau Tottenham Hotspur, dar şi actuala deţinătoare a trofeului, Atletico Madrid, plus noua minune a Rusiei, Anji Makhachkala. De altfel, de această ultimă formaţie par că fug mai toate echipele din urna capilor de serie. La Anji evoluează cel mai bine plătit fotbalist din lume, Samuel Eto’o, care încasează aproximativ 20 de milioane de euro pe an, coleg în linia de atac chiar cu fostul component al clujenilor, Lacina Traore. Peste toate, însă, cum Anji nu este cap de serie, meciul tur va avea loc în Rusia, în 14 februarie, într-o perioadă în care temperaturile nu urcă mai deloc peste 0 grade Celsius.

Adversari acceptaţi

Oficialii CFR-ului vor fi mulţumiţi dacă se vor duela pentru un loc în optimile de finală cu Borussia Mönchengladbach, Vfb Stuttgart, Bayer Leverkusen, Newcastle United, Sparta Praga, Levante, Bate Borisov, Basel sau chiar Zenit Sankt Petersburg, celelalte nouă echipe care completează urna nefavoritelor. Dintre aceste nume, clujenilor le-ar veni „mănuşă” cel al lui Basel, echipa pe care au eliminat-o în play-off-ul Ligii Campionilor, însă nici Sparta Praga sau Levante nu ar fi un oponent foarte dificil. La prima vedere, campioana Belarusului, Bate Borisov, pare un adversar accesibil, însă bieloruşii au făcut furori în grupa lor din Liga Campionilor, acolo unde au învins-o chiar şi pe Bayern Munchen. „Recunosc că ne-ar plăcea să jucăm cu Basel, pentru că avem un ascendent moral asupra lor. I-am bătut de două ori şi ne-ar plăcea să repetăm isprava. Nu vrem să jucăm cu Atletico Madrid, pentru că este o echipă puternică şi, chiar dacă îl cunosc personal pe Falcao, vreau să-l văd doar la televizor. De asemenea, ar fi de evitat şi echipele din Est din cauza temperaturilor scăzute, mai ales pentru că jucăm în deplasare primul meci. Vrem să continuăm cât mai mult în Europa League, să mergem până la capăt dacă se poate, însă avem nevoie şi de puţină şansă”, a declarat preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan. Oficialul din Gruia va urmări la televizor tragerea la sorţi, pentru că în Elveţia vor merge doar directorul de relaţii internaţionale al clubului, Mihai Pop şi, foarte probabil, directorul executiv, Răzvan Zamfir. Tragerea la sorţi va începe la ora 15:00, iar în România va fi transmisă în direct şi de Eurosport. Meciurile din şaisprezecimile de finală vor avea loc în 14 şi 21 februarie.

Cu Steaua în optimi?

Tot mâine va avea loc şi tragerea la sorţi pentru meciurile din optimile de finală ale Europa League. Din această fază nu vor mai fi capi de serie, astfel că mai departe ar putea exista dueluri de genul Liverpool-Chelsea sau Lazio-Inter, dacă aceste echipe vor obţine calificarea în optimi. Cum România se mai bazează şi pe Steaua Bucureşti în această competiţie, nu ar fi exclusă nici o „dublă” românească încă din această fază a Europa League. Singura parte bună pentru fotbalul românesc va fi, în acest caz, faptul că sigur vom avea o reprezentantă în sferturile de finală.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă