-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalEmiratele Arabe Unite schimbare importantă pentru săptămâna de muncă

Emiratele Arabe Unite schimbare importantă pentru săptămâna de muncă

Emiratele Arabe Unite (EAU) au decis să-şi stabilească weekendul sâmbăta şi duminica – în prezent weekend este vinerea şi sâmbăta – şi să intoducă o săptămână de muncă de patru zile şi jumătate, potrivit agenţiei oficiale WAM, relatează AFP.

În afară de sâmbăta şi duminica din weekend, locuitorii EAU urmează să aibă o jumătate de zi suplimentară de odihnă, vinerea după-amiaza, în zua marii rugăciuni săptămânale în ţările musulmane, transmite stirileprotv.ro.

Emiratele Arabe Unite sunt prima ţară din lume care introduc o săptămână de muncă mai scurtă de cinci zile”, care se află în vigoare în alte părţi, potrivit WAM.

Emiratele Arabe Unite au schimbat săptămâna de muncă, deși în celelalte țări arabe weekendul este vineri și sâmbătă

În majoritatea ţărilor arabe, weekend este vineri şi sâmbătă.

Federaţia din care fac parte şapte emirate urmează să devină singura ţară de la Golful Persic care are weekendul sâmbăta şi duminica, o decizie care îi permite să se alinieze majorităţii ţărilor din afara lumii arabe.

”Acest weekend prelungit face parte din eforturile Guvernului Emiratelor de a îmbunătăţi echilibrul între muncă şi viaţa personală (…) şi de a creşte performaţa în privinţa competitivităţii economice a ţării”, potrivit agenţiei.

În Emiratele Arabe Unite, această ”săptămâna naţională de muncă” urmează să fie obligatorie în sectorul public începând din ianuarie.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce faci dacă ai simptome Covid. Cui te adresezi și unde te duci

Dacă ai simptome Covid, ai posibilitatea să te testezi fie la domiciliu, fie la unul dintre centrele de testare organizate de autorități. Iată ce...

Iohannis, mesaj de Unirea Principatelor Române. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că Unirea Principatelor de la 24 Ianuarie 1859 demonstrează cât de importantă este existenţa unui proiect care să coaguleze...

UE va ajuta Kievul cu 1.2 miliarde de euro în criza cu Rusia

UE îşi propune să ajute Kievul cu un pachet de asistenţă financiară în valoare de 1.2 miliarde de euro pentru a atenua efectele conflictului...
Ultima oră
Pe aceeași temă