10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialEmil Sandoi vrea sa continue, cu gandul la JO de la Londra

Emil Sandoi vrea sa continue, cu gandul la JO de la Londra

Emil Sandoi nu este tentat sa demisioneze de la carma nationalei de tineret, dorind sa-si continue activitatea si sa incerce calificarea la turneul final din 2011. Aceasta competitie da Romaniei posibilitatea, in cazul in care ajunge in fazele superioare, de a participa si la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Reprezentativa de tineret a romaniei a ratat pe ultima suta de metri calificarea la barajul pentru turneul final al Campionatului European din 2009. In ultimele doua partide ale Grupei 10, elevii lui Emil Sandoi aveau nevoie de numai 3 puncte pentru a trece mai departe. Un obiectiv destul de usor de atins, tinand cont de numele adversarelor: Bosnia-Hertegovina si Tara Galilor. "Tricolorii mici" au reusit insa sa acumuleze doar un punct (1-1 in Bosnia), incheind campania de calificare intr-un mod umilitor – 0-3, in fata propriilor suporteri, impotriva galezilor.
Tinerii jucatori au demonstrat ca inca mai au mult de lucru la capitolul concentrare in momente-cheie. Rezultatul inregistrat la Iasi este unul surprinzator pentru toata lumea, pentru ca reprezentativa Under 21 a Romaniei nu a fost invinsa timp de 18 meciuri, perioada in care a evoluat impotriva unor formatii puternice, cum ar fi echipa olimpica a Italiei sau reprezentativa Under 21 a Angliei.

O parte din jucatorii actualei echipe nu vor mai putea fi folositi de selectionerul Emil Sandoi si in campania viitoare pentru ca vor depasi varsta. Insa scheletul urmatoarei formatii este compus din componentii echipei ce a incercat calificarea la Euro 2009. Alaturi de acestia vor putea fi vazuti jucatori monitorizati de mult timp si care in momentul de fata evolueaza pentru nationalele Under 20 sau Under 19. "Eu am stabilit o strategie si pentru viitoarea campanie. Am monitorizat mai multi jucatori de la echipele mai mici. Am pregatite mai multe nume ce pot face pasul catre nationala de tineret", a spus Emil Sandoi.
In ciuda rezultatului slab inregistrat in partida cu Tara Galilor, care a dus si la ratarea obiectivului, conducatorii FRF au adoptat varianta continuitatii, considerand esecul de la Iasi un accident. "Eu unul, sincer sa fiu, nu am avut timp sa ma gandesc la o demisie. Eu vreau sa-mi continui treaba la reprezentativa de tineret. si din cate am inteles eu pana acum, am si suportul conducerii federatiei, si nu numai. Chiar in acest moment echipele de juniori ale Romaniei participa la turnee de pregatire si trial-uri pentru a gasi cele mai bune variante pentru tineret.

 

Am pregatit mai multi jucatori si trebuie sa avem grija ca acestia sa ajunga la un nivel care sa nu ne mai puna in situatia in care am fost la meciul de la Iasi", a precizat Sandoi, care a afirmat ca nu se astepta la o asemenea situatie inaintea partidei. "E o situatie la care nu ma asteptam sa ajungem. Pacat ca s-a intamplat in acest ultim joc, in care trebuia sa obtinem calificarea sa facem un meci bun si sa obtinem un rezultat pe masura. Imi pare rau pentru aceasta generatie, insa eu vreau sa le multumesc pentru rezultatele obtinute in cele 18 partide de pana acum. Cand aveam si noi nevoie de un rezultat bun, am gresit. Imi pare rau ca aceasta generatie a ratat posibilitatea de a bifa o mare performanta", a mentionat tehnicianul.

» In urnele pentru barajul Campionatului European de tineret se vor afla, maine, Italia, Turcia, Anglia, Spania, Elvetia, Finlanda, Austria, Serbia, Germania, Tara Galilor, Belarus, Franta, Danemarca si Israel. Dubla mansa se va disputa pe 10/11 octombrie (turul) si 14/15 octombrie (returul). Cele sapte castigatoare ale barajului se vor alatura reprezentativei Suediei (tara-gazda) la turneul final ce se va desfasura intre 15 si 29 iunie in 2009.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...
Ultima oră
Pe aceeași temă