20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialElicopter SMURD la Timişoara

Elicopter SMURD la Timişoara

Sistemul medical din România va face un nou pas înainte la începutul anului viitor. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara îşi va inaugura noul heliport peste câteva luni, moment ce va fi sărbătorit cu punerea la dispoziţie şi a unui elicopter SMURD, destinat transportării mult mai rapide a pacienţilor aflaţi în stare gravă. Costurile aparatului de zbor vor fi suportate de Guvernul României, care va colabora cu Consiliul Judeţean Timiş. Instituţia timişoreană a renunţat, însă, la cumpărarea pe cont propriu a elicopterului, din cauza fondurilor inexistente.

Va deservi trei judeţe

“Elicopterul pe care îl vom primi va deservi judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, pentru că Aradul are deja un astfel de aparat, ce deserveşte şi Bihorul. Deocamdată am început amenajarea heliportului pentru acest elicopter, iar în perioada următoarea vom aproba amenajarea locului unde acesta va fi depozitat, dar şi unde va fi amplasată staţia de alimentare cu combustibil. Din cele patru elicoptere noi pe care le va acorda Ministerul Sănătăţii, sigur Timişul va beneficia de unul. Proiectul nostru de a cumpăra un elicopter a căzut din cauza lipsei banilor”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Lando Norris a spart gheața în Marele Circ! Britanicul, campion în cursa de la Miami

Britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 găzduit duminică de Miami, în a şasea etapă a Campionatului mondial. Plecat din...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă