12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialElena Băsescu: TVR e în faliment, dar va plăti 140.000 de euro...

Elena Băsescu: TVR e în faliment, dar va plăti 140.000 de euro unui parlamentar PSD

Europarlamentarul Elena Băsescu a scris, luni, pe blogul personal, că TVR nu are bani pentru a-şi păstra angajaţii şi emisiunile consacrate, dar îi va plăti membrului PSD Mihai Sturzu 140.000 de euro, pentru o emisiune ce va apărea pe postul public.

Fiica cea mică a preşedintelui a spus că TVR se află în impas financiar, iar pentru a ”repune pe picioare” instituţia, conducerea face disponibilizări şi renunţă la emisiuni consacrate. Mai mult, ”în numele austerităţii televizuale”, TVR nu a difuzat nici meciurile de fotbal ale echipei naţionale. 

Citeşte şi: Meciul cu Grecia, pe televiziunea lui Ghiţă, după ce TVR a zis că e prea scump

”Ce nu ştiu însă oamenii e că, în timp ce pentru programele importante nu se găsesc bani, sunt fonduri suficiente pentru cântăreţii PSD. Astfel, Mihai Sturzu, un artist de renume mondial ajuns în fruntea Tineretului Social Democrat (…), va avea o emisiune la postul public pentru care va fi remunerat cu 140.000 de euro. Aţi citit bine: un deputat PSD primeşte bani de la TVR ca să facă o emisiune de televiziune! Şi banii nu sunt deloc puţini: vreo 10.000 de euro pe emisiune”, a scris Elena Băsescu pe blog.

De asemenea, europarlamentarul a notat că membru PSD va fi plătit ”în avans pentru prestaţiile pe care ar urma să le aibă în campaniile electorale de anul viitor”.

”E dovada cea mai concludentă a clientelismului politic promovat de o Putere a cărei singură deviză este jaful banului public”, a mai scris fiica preşedintelui. 

Citeşte şi: Propagandă la limita legii pentru Ponta şi Antonescu, în 12 ediţii speciale difuzate de TVR

Elena Băsescu a mai spus că Mihai Sturzu va deveni incompatibil, fiind prezentator tv şi parlamentar în acelaşi timp.

”Cu menţiunea că, pentru PSD-işti, se pare că există «dispense» (nu papale, ci de la CNA) pentru a face pe artiştii la televizor. Doar au învăţat cu toţii dedublarea de la Victor Ponta de când cu Roşia Montană. Aşa şi Sturzu: dimineaţa e deputat, seara este cântăreţ. Totul numai la TVR!”, a mai scris Elena Băsescu, adăugând că noua emisiune a lui Sturzu ar putea fi subiect de anchetă în comisiile parlamentare.

 

Cele mai citite

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă