34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialELBA, echipa Timişoarei

ELBA, echipa Timişoarei

Cupa României adusă de către ELBA a convins autorităţile locale să acorde mai mulţi bani echipei de baschet decât celei de fotbal

Dezamăgite de evoluţia echipei FC Timişoara, autorităţile locale au decis să umble la „robinetul” cu bani publici şi să finanţeze clubul în funcţie de performanţe. În schimb, pentru a evita destrămarea echipei de baschet masculin Elba Timişoara, care a reuşit să câştige Cupa României, alocaţiile bugetare tăiate de la fotbal vor merge către cea mai bună echipă de baschet din Banat. „Pentru a mai primi bani de la bugetul local, echipa de fotbal va trebui să se claseze pe podium sau să câştige Cupa României. Sunt vremuri de criză şi nu putem arunca bani publici fără a cere performanţă”, a anunţat viceprimarul Timişoarei, Sorin Grindeanu. Perspectiva ca Poli Timişoara să fie pusă la muncă pentru a primi alocaţii bugetare de milioane de lei a fost invocată şi de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. „Poli va primi bani în funcţie de buget şi performanţe. Vom sprijini mai mult echipa de baschet, care a reuşit să aducă la Timişoara Cupa României. Băieţii de la Elba au jucat luni de zile fără să-şi primească salariile şi tot nu ne-au făcut de ruşine”, i-a lăudat Ostaficiuc pe baschetbaliştii lui Dragan Petricevici. Această măsură vine pe fondul unui început de destrămare a team-ului de baschet, care a pierdut mulţi jucători. „Marian Iancu a luat milioane de euro de la buget, a vândut jucători, nimeni nu l-a întrebat nimic, iar la final abia a prins un loc de cupă europeană”, s-a scandalizat şi consilierul judeţean Dan Preunca, membru în comisia economică. În prezent, FC Timişoara este susţinută cu 4 milioane de euro din bugetul local şi cel judeţean. Patronul echipei de fotbal, Marian Iancu, nu a putut fi contactat pentru a comenta această situaţie.  

Vacanţă lungă
După o pauză de aproape o lună, FC Timişoara se va reuni, astăzi, în vederea pregătirii noului sezon. Bănăţenii au preferat o vacanţă mai lungă decât aproape toate echipele din prima ligă şi sunt întrecuţi doar de CFR Cluj la acest capitol, echipă care se va reuni abia luni. Noii elevi ai tehnicianului Vladimir Petrovic vor efectua în această după-amiază un prim antrenament de reacomodare la efort, iar în următoarele două zile va fi şi vizita medicală. Alexa şi compania vor efectua două cantonamente în această vară, în Slovenia şi Austria.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă