15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialEdward Snowden trăieşte sub pază în Rusia, într-o locaţie secretă

Edward Snowden trăieşte sub pază în Rusia, într-o locaţie secretă

Edward Snowden, fostul consultant al serviciilor americane de informaţii refugiat în Rusia, trăieşte sub pază, într-o locaţie secretă, dar reuşeşte să călătorească incognito şi aşteaptă vizita familiei sale, transmite Mediafax.

“Nu pot să spun nimănui unde locuieşte. Şi aceasta la cererea sa, fiindcă înţelegem că nivelul de periculozitate este foarte ridicat”, a spus pentru postul de televiziune rus RT avocatul Anatoli Kucerena, ale cărui afirmaţii au fost reproduse de agenţia Interfax, înainte de difuzarea interviului pe micul ecran, relatează AFP.

“Cred că este în cotinuare imposibil de spus sau de «decriptat» (unde se află) locul său de trai”, a adăugat avocatul informaticianului american, care nu a mai apărut în public de când a obţinut, pe 1 august, azil provizoriu de un an în Rusia, după ce stat peste o lună în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, unde a sosit pe 23 iunie, venind din Hong Kong.

Prezentatoarea Sofia Şevarnadze a scris pe Twitter că interviul va fi probabil retransmis, în întregime, la 23 septembrie, pe RT, un canal în limba engleză creat de Guvernul rus.

Anatoli Kucerena a subliniat că securitatea lui Edward Snowden este asigurată de către gărzi de corp “private”.

“El se plimbă. El poate călători. El călătoreşte pentru că se interesează de istoria noastră”, a continuat avocatul, afirmând că “nimeni nu l-a recunoscut pentru moment”.

Anatoli Kucerena a confirmat că tatăl, mama şi bunicii lui Edward Snowden intenţionează să-i facă vizite.

Washingtonul a cerut de mai multe ori ca Snowden să fie extrădat în ţara sa natală, unde a fost inculpat pentru spionaj după ce a făcut dezvăluiri despre supravegherea electronică mondială efectuată de Statele Unite.

Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă